Μέτρα για τα Airbnb ζητούν οι ξενοδόχοι

ksenodoxeio_resepsion

Ρυθμίσεις σε 7 άξονες για τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις τύπου Airbnb ζητεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για μία δραστηριότητα, η οποία αποτελεί πλέον το 14% της συνολικής τουριστικής δαπάνης, «μέγεθος που δεν μπορεί να παραμένει χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο».

Υπό τον τίτλο «Βραχυχρόνιες Μισθώσεις: Επιπτώσεις στις Πόλεις και στους Πολίτες» η ημερίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 και περιλάμβανε παρουσίαση σχετικής μελέτης της Grant Thornton, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μάλιστα, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι μέρος του τουριστικού μας προϊόντος. Για την εύρυθμη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και για την εύρυθμή λειτουργία των αστικών μας κέντρων η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα πλαίσιο για την αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Το πλαίσιο αυτό θα διαχωρίζει αυτούς οι οποίοι εκμισθώνουν μαζικά ακίνητα έναντι της πλειοψηφίας που εκμισθώνουν ένα ή δύο ακίνητα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ