Μετωπική σύγκρουση γιατρών και διοίκησης

nosokomio

nosokomioΣε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι γιατροί με την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών κάνει λόγο για προσπάθειες εκφοβισμού εκ μέρους της διοίκησης τις οποίες μάλιστα καταγγέλλει κι ανακοινώνει τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Η Συνέλευση των γιατρών του ΠΓΝΙ που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την πλήρη αποζημίωση των εφημεριών Δεκεμβρίου –Φεβρουαρίου, καταδικάζει τις προσπάθειες εκφοβισμού εκ μέρους της Διοίκησης με την κοινοποίηση για μια ακόμα φορά της γνωστής, έωλης νομικά, γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου του νοσοκομείου, αλλά και την έρπουσα φημολογία παραγόντων του νοσοκομείου περί δήθεν παράνομης επίσχεσης εργασίας.

Η απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου να πληρώσει τις εφημερίες μέχρι το ποσό που διαθέτει το υπουργείο και να «αναγνωρίσει» το υπόλοιπο χρέος της προς τους γιατρούς (την ίδια στιγμή που δηλώνει ότι αδυνατεί να το καλύψει από τα έσοδα του νοσοκομείου) αποτελεί εμπαιγμό. είναι παράλληλα και έξω από τα όρια της ισχύουσας νομοθεσίας προσπαθώντας να τη νομιμοποιήσει μέσω της διαδικασίας έγκρισής της από τον Επίτροπο με αμφίβολα αποτελέσματα.

Η μόνη λύση είναι να δοθούν τα συμπληρωματικά κονδύλια από το Υπουργείο, που για το ΠΓΝΙ ανέρχονται σε 300.000 Ε περίπου για το 2012.

Το υπουργείο αρνείται μέχρι στιγμής να χορηγήσει το ποσόν αυτό στο όνομα των δεσμεύσεων της δανειακής σύμβασης, ανέχεται το κούρεμα μέρους της επιδότησης του νοσοκομείου που βρίσκεται κατατεθειμένο στη Τράπεζα Ελλάδος και έχει μετατραπεί σε ομόλογα, τουλάχιστον κατά 600.000 Ε.

Η ίδια δε η Διοίκηση θεωρεί μεγαλύτερης προτεραιότητας άλλες δαπάνες, όπως πχ τη δημιουργία στεγάστρου για την κινητή μονάδα!

Η κινητοποίηση συνεχίζεται και εντείνεται:

· Με τη μη συμπλήρωση των ΚΕΝ από τους γιατρούς

· Με αποκλεισμό των ταμείων των ΕΙ από τη Δευτέρα 2/4

· Με συγκέντρωση στο γραφείο Διοικητή τη Δευτέρα 2/4 , 9πμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ