Μετωπική Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης

DHMARXOIΤις αντιδράσεις που εκδηλώνονται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης επιχειρεί να διασκεδάσει η κυβέρνηση, καθώς με δηλώσεις αυτή τη φορά του Υπουργού Εσωτερικών, προσπαθεί να ξορκίσει τις απολύσεις.

Ο στόχος είναι να αποφύγουμε απολύσεις αλλά και να διασφαλίσουμε δημόσιες δαπάνες για να μπορέσουμε να τρέξουμε γρήγορα και αναπτυξιακά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφερόμενος στο ζήτημα της διαθεσιμότητας και τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται.

Όπως τόνισε ο ίδιος, όσο γρηγορότερα αναρτηθούν οι λίστες των υποψηφίων τόσο γρηγορότερα θα επισημανθούν και οι εξαιρέσεις οι οποίες δεν πρέπει να θιγούν και τόσο γρηγορότερα θα απορροφηθούν και στις λειτουργικές θέσεις όσοι είναι απαραίτητοι.

Παράλληλα εξήγησε ότι το υπουργείο έχει στείλει εγκυκλίους προς όλους τους Δήμους και τις αυτοδιοικητικές δομές και τους ζητεί να ορίσουν τις θέσεις εκείνες που πραγματικά πρέπει να πληρωθούν, για να μην αναστατωθεί η ευρυθμία και η λειτουργικότητα των ΟΤΑ προς όφελος του πολίτη.

«Αυτό και μόνο, νομίζω ότι αποκλείει κάθε ενδεχόμενο και κάθε φόβο ο οποίος διέπει αυτή τη στιγμή τους εργαζόμενους και παράλληλα διασφαλίζει τον εξορθολογισμό που απαιτείται, τη μείωση δημοσίων δαπανών, αλλά και την υγιή λειτουργία ώστε να μπορούμε να έχουμε γρήγορα οικονομικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Την ίδια ώρα σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική στάση εργασίας και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας κατά της διαθεσιμότητας καλεί τους εργαζόμενους η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει συγκεκριμένα τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη, από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15.00 το μεσημέρι έως τις 19.00 για την απογευματινή βάρδια. Παράλληλα προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα οι ΠΕΔ της χώρας, η μία μετά την άλλη, τάσσονται κατά των απολύσεων, δηλώνουν ότι δεν θα υπογραφεί καμία διαπιστωτική πράξη και ζητούν τους θεσμοθετημένους πόρους για την αυτοδιοίκηση.

Υπό την έντονη πίεση που δημιουργούν τα νέα μέτρα και οι περικοπές που έρχονται, η αυτοδιοίκηση οδηγείται σε έκτακτο συνέδριο το οποίο η ΚΕΔΕ έχει προγραμματίσει για τις 3 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ