Μετωπική Δήμου- Εφορείας… Στο Γιαννιώτικο Σαλόνι το φεστιβάλ

Από τις 30 Μαίου γνώριζε ο Δήμος Ιωαννιτών το πρόβλημα με την αποχή των αρχαιοφυλάκων και τον κίνδυνο ματαίωσης του Its Kale Festival. Μάλιστα από τον Προιστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Σουέρεφ είχε ζητηθεί από τον Δήμαρχο να ασκήσει την ανάλογη πολιτική πίεση προς το Υπουργείο προκειμένου να υπογραφεί η ΚΥΑ για την κάλυψη των υπερωριών των φυλάκων. Ωστόσο δεν υπήρξε πρόνοια για εξεύρεση εναλλακτικής λύσης, γεγονός που οδήγησε στην ματαίωση της πρώτης συναυλίας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, δια του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Κώστα Γκόγκου, προχώρησε σε νέα επίθεση εναντίον της Εφορείας, κάνοντας λόγο για απαγόρευση των εκδηλώσεων από τον προιστάμενό της κ. Σουέρεφ και ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα του Ιτς Καλέ μεταφέρεται για την συνέχεια στο Γιαννιώτικο Σαλόνι.

Ήδη ο χώρος άρχισε να ετοιμάζεται ώστε να φιλοξενήσει τις προγραμματισμένες συναυλίες.

«Γνωρίζετε το ιστορικό της αιφνιδιαστικής απαγόρευσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων και το κ. Σουέρεφ, ο οποίος είναι ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα που μετέτρεψε ένα κλαδικό αίτημα και διεκδίκηση αρχαιοφυλάκων, σε αυθαίρετη απαγόρευση.

Το αίτημα των αρχιφυλάκων και οι διαδικασίες με το Υπουργείο Πολιτισμού, δεν έχουν οδηγήσει κανέναν υπεύθυνο σε όλη την Ελλάδα να απαγορεύσει εκδηλώσεις.
Μόνο στα Γιάννενα και μόνο από τον κ. Σουέρεφ“, ανέφερε ο κ. Γκόγκος δείχνοντας ότι πολιτική επιλογή του Δήμου είναι να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Νωρίτερα ο κ. Σουέρεφ είχε κάνει γνωστό ότι το πρόβλημα είχε επισημανθεί στο Δήμο Ιωαννιτών και εγγράφως από τις 30 Μαίου.

“Ο ισχυρισμός ότι ενημερώθηκαν χθες δεν είναι ακριβής. Η Δημοτική Αρχή γνώριζε από το Μάιο, καθώς είχαμε στείλει έγγραφο, όταν υπάρχει η συγκεκριμένη εμπλοκή”, ανέφερε ο κ. Σουέρεφ, εκφράζοντας την λύπη του για την εξέλιξη αυτή, η οποία ωστόσο είναι απόρροια της καθυστέρησης υπογραφής της ΚΥΑ από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ανάλογα προβλήματα έχουν ανακύψει και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Ο κ. Γκόγκος από την πλευρά του τα προσπέρασε όλα αυτά, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για απέλπιδα προσπάθεια δημοσιοϋπαλληλικού τύπου για κάλυψη νώτων.

“Το Πνευματικό Κέντρο και η Δημοτική αρχή όμως και κατ επέκταση η πόλη, δεν μπορεί να γίνεται όμηρος στις ορέξεις και τις διαθέσεις ορισμένων”, ανέφερε.

Στο εξής οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Γιαννιώτικο Σαλόνι.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ