Μετωπική Δημοτικής Αρχής και Τ. Καλογιάννη για τα led

adromos led

Μετωπική είναι η σύγκρουση της Δημοτικής Αρχής με την παράταξη «Ιωάννινα 2023» της Τατιάνας Καλογιάννη για το έργο αντικατάστασης του οδοφωτισμού.

Η αρχή έγινε από την κ. Καλογιάννη, η οποία στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ισχυρίστηκε ότι στον διαγωνισμό –τον διενήργησε η Περιφέρεια Ηπείρου- υπάρχει ένα πρόβλημα.

Το πρόβλημα κατά την ίδια είναι τα δεδομένα στα οποία στηρίχθηκε με αποτέλεσμα οι δαπάνες για το ηλεκτρικό ρεύμα που προκύπτουν για τον δήμο, αλλά και οι αναμενόμενες εισροές προς τον ανάδοχο να είναι επισφαλείς.

«Προτείνουμε, ακόμα και σήμερα και πριν την υπογραφή της σύμβασης, να διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία που διαμόρφωσαν τα δεδομένα μελέτης του έργου με την υφιστάμενη κατάσταση, προς αποφυγή  διενέξεων μεταξύ δήμου, αναδόχου, ανεξάρτητου Ελεγκτή Περιόδου Εργασιών και ανεξάρτητου Ελεγκτή Περιόδου Υπηρεσιών, και προκειμένου να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα του δήμου.

Ο επιπόλαιος χειρισμός και του έργου αυτού, από τη δημοτική αρχή, μέχρι σήμερα, δεν πρέπει να υποχρεώσει κανέναν, από τώρα και μετά, σε αχρείαστες διενέξεις και εμπλοκές» ανέφερε η κ. Καλογιάννη.

Η Δημοτική Αρχή

Η δημοτική αρχή απάντησε με μία εκτενή ανακοίνωση στην οποία παραθέτει δηλώσεις της κ. Καλογιάννη από την θητεία της στην Περιφέρεια Ηπείρου και το διάστημα που χειριζόταν το έργο του οδοφωτισμού αλλά και δηλώσεις της για το ίδιο θέμα από την στιγμή που πέρασε στην αντιπολίτευση του Δήμου.

«Η Δημοτική Αρχή οφείλει για μία ακόμη φορά να επαναλάβει ότι εμπιστεύτηκε πλήρως το μοντέλο που η κ. Καλογιάννη ως αντιπεριφερειάρχης διαφήμιζε. Εμπιστεύτηκε την Περιφέρεια Ηπείρου για την εκπόνηση της μελέτης και την διενέργεια του διαγωνισμού» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Και σημειώνει: «Η κ. Καλογιάννη πιθανόν έχει στο αρχείο της τις επιστολές που είχε απευθύνει ως αντιπεριφερειάρχης σε Δήμους της Ηπείρου με τις οποίες ανέλυε τα πλεονεκτήματα του προγράμματος ELENA και τα οφέλη από την αντικατάσταση του οδοφωτισμού.

Πρόγραμμα που συνεχίστηκε από την Περιφέρεια με τους ίδιους μελετητές και τεχνικούς συμβούλους που είχε επιλέξει.

Τι άλλαξε;

Δεν είναι η ίδια αντιπεριφερειάρχης.

Η κ. Καλογιάννη λοιπόν επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα 2023 ας κοιτάξει στον καθρέφτη την κ. Καλογιάννη πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου».

Και νέα τοποθέτηση

Μετά την ανακοίνωση αυτή η κ. Καλογιάννη επανέρχεται απευθύνοντας… ευχαριστίες στη Δημοτική Αρχή γιατί διαφημίζει το έργο της στην Περιφέρεια Ηπείρου και μιλά για μεθόδευση του διαγωνισμού.

«Πλην όμως, αποτελεί πρόβλημα για τον Δήμο μας, το γεγονός ότι η δημοτική αρχή αδυνατεί πλήρως να αντιμετωπίσει στοχειωδώς και επαρκώς σοβαρά θέματα, όπως η πρωτοβουλία ELENA της EiB, γι’ αυτό και χειρίστηκε με πρωτοφανή ερασιτεχνισμό την αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου μας, καθώς τα πρωτογενή στοιχεία που χορηγήθηκαν για την εκπόνηση των μελετών δεν συνάδουν με την πραγματικότητα. Ουδέποτε εκφράστηκα αρνητικά για τον τρόπο χρηματοδότησης των μελετών, αλλά μόνο για τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν. Αυτό ακριβώς καταδεικνύει η παράταξή μας εδώ και σχεδόν τρία χρόνια: τη λανθασμένη μεθόδευση του συγκεκριμένου διαγωνισμού και τις ελλείψεις αξιόπιστων στοιχείων» αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ