Μετέωρος βιολογικός και αποχετευτικό δίκτυο

BIOLOGIKOS KATAR

BIOLOGIKOS KATAR

Μετέωρο παραμένει το μεγάλο έργο του αποχετευτικού δικτύου και της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων. Έξι χρόνια μετά την ένταξή του στο ΕΣΠΑ και αφού ο διαγωνισμός έμεινε παγωμένος για δύο περίπου χρόνια, το έργο έχασε το τρένο του προηγούμενου προγράμματος και τώρα επιδιώκεται η εκ νέου ένταξή του!!

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για μία ακόμη φορά, χωρίς να προστεθεί κανένα ουσιαστικά καινούριο στοιχείο, παρά μόνο να γίνει απολύτως σαφές ότι στην παρούσα φάση δεν είναι ενταγμένο σε κανένα πρόγραμμα και επιδιώκεται η ένταξη με έναν νέο φάκελο.

Κι επειδή τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από ότι το 2011, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει η ένταξη να επιτευχθεί και με τις ανάλογες πολιτικές πιέσεις, πράγμα καθόλου συνηθισμένο στα έργα του ΕΣΠΑ.

Βέβαια το βασικό ζητούμενο για την πόλη είναι η διασφάλισή του καθώς ο υπάρχων βιολογικός σύντομα θα φτάσει στα όριά του με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας αναφέρθηκαν, μετά από ερωτήσεις στο θέμα της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού επισημαίνοντας ότι οι δυσκολίες που υπάρχουν στην ολοκλήρωση της ένταξής του στο ΕΣΠΑ έρχονται από την λανθασμένη επιλογή της Δημοτικής Αρχής Γκόντα να προχωρήσει το έργο με τη μέθοδο μελέτη-κατασκευή η οποία έφερε τρομακτικές καθυστερήσεις.

«Δίνουμε μια μάχη τόσο σε τεχνοκρατικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου το έργο να τύχει της χρηματοδότησης που πρέπει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Το θέμα τέθηκε και από τον Δήμαρχο στον Πρωθυπουργό, είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι υπουργοί και οι τοπικοί βουλευτές για τη σημασία του έργου και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους υπάρχει θετικό κλίμα για να λυθεί», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας.

«Είναι μια παρέμβαση που εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του οικοσυστήματος της Λίμνης και φυσικά μια απαραίτητη παρέμβαση γιατί τα όρια του βιολογικού δεν επαρκούν να εξυπηρετήσουν μια δυναμική πόλη όπως είναι τα Γιάννινα και όχι μόνο», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ