Μετέωρο βήμα… το εμβολιαστικό των Ιωαννίνων

rmvoliastiko ioanninon

Σε μετέωρο βήμα με αμφίβολη βιωσιμότητα εξελίσσεται το εμβολιαστικό κέντρο των Ιωαννίνων. Το κτίριο του ΠΕΔΥ παραδόθηκε και οι εργασίες ξεκινούν άμεση με στόχο την Πέμπτη να ξεκινήσει την λειτουργία του.

Ωστόσο ο σχεδιασμός που γίνεται –μάλλον εκ του προχείρου και με απόλυτη ευθύνη των Αθηνών- αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο εμβολιαστικό απέχει πολύ από αυτό που αποκαλείται «mega» και σίγουρα δεν έρχεται για να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία.

Στο κτίριο των Αμπελοκήπων θα λειτουργήσουν μόνο γραμμές για εμβόλια Pfizer ενώ δεν θα μεταφερθούν οι εμβολιαστικές γραμμές που ήδη λειτουργούν στα δύο νοσοκομεία και το Κέντρο Υγείας των Ιωαννίνων.

Ίσως μόνο μειωθούν οι εμβολιαστικές γραμμές για το ίδιο εμβόλιο. Έτσι είναι απορίας άξιον ποια σκοπιμότητα θα εξυπηρετήσει ένα ακόμη εμβολιαστικό κέντρο σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα…

Η διατήρηση των εμβολιαστικών γραμμών στα νοσοκομεία δεν τα απαλλάσσει από φόρτο εργασίας που έχουν επωμιστεί εδώ και μήνες, κάτι που ήταν βασικό ζητούμενο της λειτουργίας του εμβολιαστικού.

Θολό τοπίο αποτελεί και η στελέχωσή του.. Σύμφωνα με πληροφορίες εθελοντές του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων –γιατροί- θα είναι αυτοί που σηκώσουν ένα βάρος της λειτουργίας ενώ νοσηλευτικό προσωπικό θα μεταφερθεί από τα δύο νοσοκομεία της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ