Μετέωρη η διαχείριση 14 ελληνικών αεροδρομίων

AER AKTIO

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάγωσε την προγραμματισμένη ανάληψη της διαχείρισης 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων από την κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζος. Η γερμανική εταιρία ελπίζει ωστόσο στο διάλογο που συνεχίζεται.

H εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport δεν ανησυχεί για τα κεφάλαια που επένδυσε στην Ελλάδα. Ίσως επειδή συνεχίζεται ο διάλογος της γερμανικής εταιρίας και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Τέλη Απριλίου το διοικητικό συμβούλιο πήγε στην Αθήνα για να συζητήσει την ανάληψη διαχείρησης 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων.

Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχουν αποτελέσματα, δήλωσε ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε στην συνέλευση των μετόχων της εταιρίας την Παρασκευή, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι η Fraport δεν παραιτείται από την επένδυση:

«Εξακολουθούμε να θεωρούμε τα ελληνικά αεροδρόμια σημαντικό περιουσιακό στοιχείο. Η Ελλάδα συνιστά σταθερό και υπολογίσιμο μέγεθος στο τουρισμό, τόσο σήμερα όσο και μελλοντικά. Διακρίνουμε επομένως πολλές σημαντικές ευκαιρίες».

Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του 2014 η Fraport ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για τη διαχείριση των 14 αεροδρομίων στον διεθνή διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ