Μετατίθεται για το φθινόπωρο πιθανή λύση στα καύσιμα του αεροδρομίου.. Απρόθυμες οι εταιρίες

apolog1

apolog1

Για το φθινόπωρο μετατίθεται πιθανή λύση στο θέμα του εφοδιασμού καυσίμων, που ταλανίζει τους τελευταίους μήνες το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, καμία από τις εταιρίες που αναπτύσσουν την συγκεκριμένη δραστηριότητα στα ελληνικά αεροδρόμια, δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον προκειμένου να μεταφέρει καύσιμα και στα Γιάννινα, καθώς κρίνουν ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό συμφέρον.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Θάνου Βούρδα και με την συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναλύθηκε πλήρως η κατάσταση και επισημάνθηκε η πολιτική βούληση για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Ωστόσο αυτή σκοντάφτει σε σοβαρές αδυναμίες, με βασικότερη αυτή των καυσίμων, που έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται το ενδιαφέρον εταιριών να εντάξουν στο πρόγραμμά τους το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι η λύση μετατίθεται είναι άγνωστο αν ακόμη και η Apollo συμπεριλάβει και κατά τη νέα σεζόν στο πρόγραμμά της τον τοπικό αερολιμένα.

Στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, η σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών θα επαναληφθεί με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη, του Δήμου Ιωαννιτών, της Ένωσης Ξενοδόχων κι άλλων τοπικών φορέων, οπότε εκεί αναμένεται να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ