Μετακόμισε η Πολεοδομία

ARTA_DHMARXEIOΣτο κτίριο του Δημαρχείου θα μεταφερθεί το επόμενο διάστημα η Πολεοδομία του Δήμου Αρταίων για την εύρυθμη και οικονομικότερη λειτουργία του Δήμου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας στη συνεδρίασή του την 27η Αυγούστου 2012 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την καταγγελία της από 17-2-2005 αρχικής σύμβασης μίσθωσης του ακινήτου που στεγάζεται η Πολεοδομία του Δήμου και συγκεκριμένα του Α΄ πάνω από το ισόγειο ορόφου, εμβαδού 300 μ2 και αποθηκευτικού χώρου εμβαδού 110 μ2, επί της οδού Ταγμ. Παπακώστα Άρτα, όπως ορίζει το άρθρο 17 του Ν. 3853/2010.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων κ. Φίλιππος Παππάς ανέφερε για το θέμα τα εξής: «Η μεταφορά της Πολεοδομίας εντάσσεται στο γενικότερο πνεύμα για την περιστολή των δαπανών, την αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των πολιτών.

Με τη μεταφορά της Πολεοδομίας στο Δημαρχείο θα εξοικονομηθούν 22.320 ευρώ ετησίως από μισθώματα, πλέον της εξοικονόμησης που θα επιτευχθεί από τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, κοινόχρηστες δαπάνες κλπ.).

Πέραν τούτου, πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερη η λειτουργία στον ενιαίο χώρο του δημαρχείου λόγω της άμεσης επαφής που έχει η εν λόγω Υπηρεσία με το κοινό. Στην πορεία θα εξετάσουμε τη δυνατότητα μεταφοράς σε δημοτικά κτίρια και άλλων Υπηρεσιών οι οποίες στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια και λόγω αντικειμενικής δυσκολίας δεν μπορούν να μεταφερθούν άμεσα, όπως π.χ. ο Παιδικός Σταθμός Τ.Κ. Ανέζας.

Υπενθυμίζω ότι με απόφαση της Δημοτικής Αρχής πριν λίγους μήνες στεγάστηκαν στο πρώην Δημαρχείο Αμβρακικού, το τοπικό ΚΕΠ, η δομή «Βοήθεια στο σπίτι» καθώς και το αγροτικό ιατρείο, εξοικονομώντας δαπάνες μισθωμάτων πάνω από 1.000 ευρώ μηνιαίως, πλέον λειτουργικών εξόδων (ρεύμα κλπ.). Στο ίδιο πνεύμα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και υπάρχουν σκέψεις μεταφοράς και άλλων Υπηρεσιών.

Τα οικονομικά δεδομένα στην παρούσα συγκυρία επιβάλλουν περιορισμό των δαπανών σε όλα τα επίπεδα. Σε καιρούς οικονομικής κρίσης θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε με γνώμονα το σεβασμό στη δημόσια περιουσία και στους δημότες και στόχο τον περιορισμό των εξόδων του Δήμου. Ο Δήμος Αρταίων έχει συμβάλει και συνεχίζει να συνεισφέρει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην εξοικονόμηση κονδυλίων από τον εξορθολογισμό των δαπανών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ