Μετακινήσεις προσφύγων με ενημέρωση, ενισχύονται οι υπηρεσίες ασύλου

Μέσα στις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα και οι περιοχές όπου θα μετακινηθούν και θα εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες που σήμερα βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αυτή την φορά δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί των τοπικών κοινωνιών αλλά πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση για τον αριθμό που θα μετακινηθεί και για τον χρόνο που αυτό θα γίνει. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα αμβλυνθούν οι αντιδράσεις που καταγράφονται σε πολλές περιοχές.

Φαίνεται επίσης ότι για τις μετακινήσεις θα υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση των βουλευτών κάθε περιοχής, των δήμων και των παραγωγικών φορέων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής υπογράμμισε ότι το μεταναστευτικό θα είναι ένα πρόβλημα με μεγάλη χρονική διάρκεια και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Είπε ακόμη ότι γίνεται συστηματική δουλειά για να καλυφθούν οργανικές θέσεις, να αναδιοργανωθούν τα «τυφλά» διοικητικά συστήματα, να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους. Στην κατεύθυνση αυτή προσλαμβάνονται 470 υπάλληλοι στην υποστελεχωμένη σήμερα Υπηρεσία Ασύλου, η οποία έχει 680 άτομα, διευθετούνται ζητήματα υποδομών, στην Αθήνα στο κτίριο «Κεράνης», στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο, στα Γιάννενα, με νέα κτήρια για στεγαστούν οι υπηρεσίες.

Παράλληλα αναδιοργανώνεται η υπηρεσία από τα «ακατανόητα και δυσλειτουργικά» διοικητικά σχήματα, καθώς «θέλει 6 μήνες να εγκριθεί μια δαπάνη για αλλάξει λάδια ένα αμάξι στη Σάμο, εκεί στο ΚΥΤ. Χρειάζεται κάθε ημέρα ο διευθυντής Ασύλου να μιλάει με 35 επιχειρησιακούς επικεφαλής στα περιφερειακά κέντρα και στα νησιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ