Μετά τους Αστυνομικούς πήγαν στη Θράκη αυτοκίνητα και κάμερες

SYNORAΤελικά η Αστυνομία της Ηπείρου είναι αυτή που…σώζει τη Θράκη. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι από τις αρχές Αυγούστου αποδυναμώθηκαν όλες οι υπηρεσίες της περιοχής προκειμένου να μεταβούν στην άλλη πλευρά της Ελλάδας πεντακόσιοι περίπου αστυνομικοί.

Η διαρροή δυνάμεων έχει γίνει πλέον καθεστώς. Κι αυτό βέβαια έχει κόστος για την Ήπειρο.

Για όποιον δεν μπορεί να το αντιληφθεί αρκεί μόνο να δει τις ποσότητες ναρκωτικών που έχουν κατασχεθεί τις τελευταίες ημέρες. Στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας σε λιγότερο από μία βδομάδα έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών πάνω από μισός τόνος χασίς.

Και βέβαια οι επιτυχίες που έρχονται καθημερινά δεν είναι τυχαίες ή συμπτωματικές. Σχετίζονται και με την επάνοδο στις υπηρεσίες τους δεκάδων αστυνομικών που επί δύο μήνες απουσίαζαν στην Κομοτηνή, την Ξάνθη και τον Έβρο.

Τα αριθμητικά δεδομένα λοιπόν μιλούν από μόνα τους. Ίσως θα πρέπει να τα δουν και να τα μελετήσουν στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ώστε οι αποφάσεις τους να διέπονται κι από λογική.

Γιατί και στην άλλη απόφαση, για απογύμνωση της περιοχής από θερμικές κάμερες και αυτοκίνητα, δεν υπάρχει λογική!

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων έχουν μετακινηθεί στη Θράκη δέκα περίπου οχήματα που χρησιμοποιούνταν για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών της αλλά και δέκα θερμικές κάμερες που λειτουργούσαν κυρίως σε συνοριακά περάσματα για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων.

Ένας εξορθολογισμός δεν θα ήταν κακός…. Εκτός κι αν έχει αποφασίσει το Υπουργείο να μετατρέψει την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου σε Ηπείρου και Θράκης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ