Μετά τον σεισμό στο Φανάρι… 350 χιλιάδες για την θωράκιση της Πλάκας!

Με συνοπτικές διαδικασίες το Υπουργείο Υποδομών προχώρησε στην ανάθεση 350 χιλιάδων ευρώ για επείγουσες και απρόβλεπτες, όπως τις χαρακτηρίζει, εργασίες στο γεφύρι της Πλάκας. Η ανάγκη για τις επείγουσες εργασίες διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, που επιβλέπουν το έργο, μετά και τον σεισμό που είχε επίκεντρο το Φανάρι στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Με τον φόβο λοιπόν «εκδήλωσης ισχυρού σεισμού και μάλιστα από μη αξιολογημένα ρήγματα πλησίον της γέφυρας» το Υπουργείο προχώρησε στην ανάθεση των 350 χιλιάδων στην εταιρία που ήδη έχει αναλάβει την αναστήλωση του γεφυριού!!!

Διαδικασίες συνοπτικές καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσαν εκ των υστέρων την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης του γεφυριού.

«Η βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν πολύ ισχυροί σεισμοί από ενεργά ρήγματα πλησίον της γέφυρας αποδεικνύεται από τον ισχυρότατο σεισμό που εκδηλώθηκε στις 21 Μαρτίου 2020 με μέγεθος 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων (επικίνδυνα μικρό) και επίκεντρο την περιοχή Καναλάκι Πρέβεζας που απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από το έργο. Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για το έργο αυτή η τάξη μεγέθους των σεισμών δημιουργεί οριακές συνθήκες για την αντοχή της γέφυρας υπό την προϋπόθεση της συνεκτικότητας και κυρίως της ομοιογενούς συμπεριφοράς των βάθρων»!

Με το κονδύλι των 350 χιλιάδων θα γίνουν εργασίες θωράκισης στο σωζόμενο δυτικό τμήμα της γέφυρας και τοποθέτηση μεταλλικών ελκυστήρων συγκράτησης των αποκαλυφθένtων τυμπάνων του σωζόμενου δυτικού και ανατολικού τμήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ