Μετά το χωροταξικό, οργή για τα ασφαλτικά

PETELAIO_APΜε ικανοποίηση αποδέχθηκαν οι φορείς της Θεσπρωτίας και ειδικότερα οι ιχθυοκαλλιεργητές την δημοσίευση του χωροταξικού για τις υδατοκαλλιέργειες το οποίο έρχεται να βάλει τάξη στην αταξία που επικρατούσε μέχρι τώρα.

Το χωροταξικό στέλνει ουσιαστικά στις καλένδες τα επιχειρηματικά σχέδια για την λειτουργία μονάδας ασφαλτικών στη Σαγιάδα καθώς απαγορεύει τέτοιες δραστηριότητες σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου.

Ο φάκελος της επένδυσης και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υπογράφηκε από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρα Γεωργκαπούλου έχει διαβιβαστεί ήδη στην Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη η οποία θα εξετάσει και το τυπικό και το ουσιαστικό μέρος. Μάλιστα αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την εξέταση αυτή εντός των επομένων ημερών οπότε και επίσημα θα τοποθετηθεί.

Με δεδομένη πλέον την δημοσίευση του χωροταξικού, η απόφαση έγκρισης της ΜΠΕ προκαλεί πολλά και εύλογα και ερωτήματα.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιχθυοκαλλιεργητών Γιάννης Χεκίμογλου. «Όταν η κ. Γεωργακοπούλου υπέγραψε την Μελέτη ήταν απολογούμενη στα μάτια ενός ολόκληρου Νομού.

Τώρα πια είναι εκτεθειμένη», σημείωσε με νόημα. Ο κ. Χεκίμογλου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θεσμοθέτηση του χωροταξικού και επανέλαβε ότι η μονάδα των ασφαλτικών δεν έχει θέση ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες καθώς δεν πρόκειται για μία τουριστική δραστηριότητα αλλά για μία ιδιαίτερα οχλούσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ