Μετά από μία πενταετία… ώρα μετακόμισης για το 1ο Νηπιαγωγείο

Στοίχημα με το χρόνο βάζει η απερχόμενη δημοτική αρχή προκειμένου να διασφαλίσει λύση για την λειτουργία του 1ου Νηπιαγωγείου και χώρους έτοιμους για εκπαιδευτικούς και παιδιά την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη. Μετά από μία πενταετία όπου το θέμα της μεταστέγασης του σχολείου ταλανίζει άπαντες, δεν χωρούν άλλες αναβολές. Η Παπαζόγλειος περνά στο Πανεπιστήμιο για τις ανάγκες της Αρχιτεκτονικής Σχολής και τα εξήντα νήπια θα «μετακομίσουν» στο Καπλάνειο. Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε επί μακρόν το θέμα και υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Η πρόταση, όπως αναλύθηκε από την αντιδήμαρχο Βούλα Τσίλη, είχε δύο σκέλη. Το πρώτο να επιχειρηθεί συνάντηση και συμφωνία με το Πανεπιστήμιο ώστε να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο το νηπιαγωγείο και το δεύτερο για μεταφορά του στο Καπλάνειο καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν οι απαραίτητες αίθουσες για την λειτουργία του.

Όλα αυτά βέβαια για έναν χρόνο, καθώς στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου στο παλιό Χατζηκώστα και στην έκταση που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Υγείας και το νοσοκομείο.

Αρκετοί ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ακόμη και από την πλειοψηφία, που επεσήμαναν την ανάγκη επικοινωνίας και συζήτησης με τις Πρυτανικές Αρχές για την παραχώρηση κατά μία σχολική χρονιά του κτιρίου της Παπαζόγλειου.

Φαίνεται όμως ότι επί της ουσίας τέτοια πρόθεση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής δεν υπάρχει. Συνάμα ο δήμαρχος δεν έκρυψε την ενόχλησή του και από την στάση της διοίκησης του κληροδοτήματος που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο ο δήμος μισθώνει επί σειρά ετών.

«Εκτιμώ ότι θα χάσουμε χρόνο με την επαναδιαπραγμάτευση» ανέφερε ο κ. Μπέγκας στην τοποθέτησή του, συμπληρώνοντας ότι η καλύτερη πρόταση είναι η μεταφορά στο Καπλάνειο.

Αυτό που δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται να αναδειχθεί τις επόμενες ημέρες είναι το διαδικαστικό κομμάτι.

Ένα ολόκληρο σχολείο θα πρέπει να μετακομίσει με ότι αυτό συνεπάγεται… Και να είναι πλήρως λειτουργικό σε έναν ακριβώς μήνα που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά… Τα δύσκολα λοιπόν δεν τελείωσαν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ