Μετά από επτά μήνες… τα μέτρα δεν αντέχουν…

vradi poli giannena

Ο καλοκαιρινός καιρός, το εορταστικό κλίμα των ημερών αυτών και τα μικρά βήματα επιστροφής στην κανονικότητα κατήργησαν στην πράξη όλα τα απαγορευτικά μέτρα που συνόδευσαν την καθημερινότητα το τελευταίο επτάμηνο.

Αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη συνταγή δεν μπορεί να λειτουργήσει άλλο αφενός λόγω της κούρασης που έχει επέλθει και αφετέρου λόγω της ολικής άρσης των μέτρων που έχει προαναγγελθεί.

Η επαναλειτουργία της εστίασης έβγαλε στους δρόμους μικρούς και μεγάλους και μπορεί λίγο πριν τις έντεκα τα καταστήματα να κατέβασαν ρολά όμως η πόλη δεν νέκρωσε και η απαγόρευση κυκλοφορίας μάλλον είναι ένα ακόμη μέτρο που μένει στα χαρτιά.

Ανάλογα μέτρα αποδεικνύεται ότι πλέον δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που έχει ανακοινωθεί το άνοιγμα του τουρισμού σε λίγες μέρες που θα συνοδευτεί πιθανότατα από άρση των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις αλλά και επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση.

Η ζωή θέλει να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς. Η πανδημία ωστόσο είναι ακόμη εδώ, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός όπως και ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται.

Μοναδική λύση απέναντι στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται είναι ο εμβολιασμός ο οποίος θα πρέπει να επιταχυνθεί και μάλιστα άμεσα.

Οι ρυθμοί τις τελευταίες ημέρες ανεβαίνουν όμως ακόμη απέχουν πολύ από την δημιουργία του περίφημου τείχους ανοσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ