Μετ’ εμποδίων οι ιχνηλατήσεις, έκκληση του Περιφερειάρχη Ηπείρου

covid- analiseis limata

Εμπόδια στις ιχνηλατήσεις φαίνεται ότι βρίσκουν οι επιφορτισμένες με το συγκεκριμένο έργο υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτό και σοβαρό θέμα καθώς η σωστή και έγκαιρη ιχνηλάτηση είναι αυτή που μπορεί να σπάσει την αλυσίδα της μετάδοσης.

Για να υπάρξει όμως αποτελεσματική ιχνηλάτηση απαιτείται η συνεργασία όποιου βρεθεί θετικός, η ειλικρίνεια στην παροχή στοιχείων σχετικών με τις επαφές του και η παροχή των απαραίτητων στοιχείων κάτι που όπως φαίνεται δεν γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις.

Αυτός προφανώς ήταν και ο λόγος που οδήγησε τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη σε δημόσια τοποθέτηση εστιάζοντας και στην ανάγκη να υπάρχει συνεργασία στο στάδιο των ιχνηλατήσεων.

«Η Ήπειρος εδώ και αρκετές εβδομάδες εμφανίζει έναν απρόσμενα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.  Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στα Γιάννενα, καθώς στις άλλες τρεις περιφερειακές ενότητες η κατάσταση -προς το παρόν- έχει βελτιωθεί», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Ο ίδιος απεύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων, ζήτησε να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις και οι συναθροίσεις όπως και οι κοινωνικές εκδηλώσεις κυρίως μετά από μνημόσυνα και κηδείες, καθώς όπως είπε, ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από αυτές τις κατηγορίες.

«Θέλω επίσης να απευθύνω και μια έκκληση σε όσους βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό: Να συνεργάζονται με τους υπαλλήλους που εργάζονται για τις ιχνηλατήσεις, να δίνουν όλες τις πληροφορίες που τους ζητούνται, ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα κι άλλα άτομα που τυχόν έχουν προσβληθεί.  Στον τομέα αυτό έχει γίνει μια πολύ καλή ουσιαστική και αποτελεσματική εργασία τους προηγούμενους μήνες, θα πρέπει να συνεχιστεί  στο ίδιο επίπεδο, ώστε να ελέγξουμε πλήρως τη διασπορά», ανέφερε στις δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ