Μετ’ εμποδίων η καθαριότητα

Αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα βρίσκεται ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών, προβλήματα που αποτυπώνονται στην εικόνα της πόλης καθώς η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με δυσκολίες. Μάλιστα το επόμενο διάστημα τα προβλήματα αναμένεται να γίνουν πιο έντονα εξ αιτίας των κενών που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού. Τα προβλήματα ανέδειξαν ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης επισημαίνοντας ότι οι ευθύνες δεν βαρύνουν την Δημοτική Αρχή αλλά το κεντρικό κράτος.

Το πρόβλημα οφείλεται στην μεγάλη καθυστέρηση των προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού, βάση της προκήρυξης που είχε γίνει πριν από αρκετούς μήνες. Μάλιστα τις ημέρες αυτές λήγει η προθεσμία της προσωρινής απασχόλησης, όπως προβλέπεται από το νόμο, με αποτέλεσμα ο τομέας να ξεμένει από προσωπικό.

Από τους 48 υπαλλήλους που αναμένεται να στελεχώσουν την υπηρεσία του Δήμου, στο διάστημα αυτό – της προσωρινής απασχόλησης- προσήλθαν μόλις 21..

Ήδη κάποιοι έχουν σταματήσει να εργάζονται και εντός των ημερών σταματούν και οι υπόλοιποι. Η πολιτεία έχει αφήσει νομοθετικό κενό για την απασχόλησή τους ωσότου γίνουν οι μόνιμες τοποθετήσεις.

Έτσι τα προβλήματα στην καθαριότητα είναι ήδη ορατά και ο Δήμος προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει με δίμηνες συμβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ