Μέσω Καθημερινής απάντηση στις καταγγελίες

bezas

Μέσω της «Καθημερινής» έρχεται ουσιαστικά η απάντηση στις καταγγελίες του Αντώνη Μπέζα μετά την απομάκρυνσή του από την ΕΤΑΔ, μητρική του Υπερταμείου.

O πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του μετά την απομάκρυνσή του άφησε σαφείς αιχμές περί κακοδιαχείρισης για τον διευθύνοντα σύμβουλο Στέφανο Βλαστό, ο οποίος παρέμεινε στη θέση του, πλην όμως πλαισιώθηκε από ένα αυστηρά τεχνοκρατικό νέο διοικητικό συμβούλιο, αλλά και έναν δεύτερο εκτελεστικό εντεταλμένο σύμβουλο.

Οι σχέσεις του τέως προέδρου Αντ. Μπέζα με τον διευθύνοντα σύμβουλο ήταν γνωστό από καιρό πως όχι μόνο δεν ήταν καλές, αλλά δημιουργούσαν πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία της ΕΤΑΔ.

Η Καθημερινή σε σχετικό της δημοσίευμα αναφέρει ότι «πηγές που βρίσκονται κοντά στον CEO της ΕΤΑΔ, Στ. Βλαστό, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αποχωρήσαντα προέδρου Αντ. Μπέζα, αλλά και σειρά ισχυρισμών στην αγορά περί κακοδιαχείρισης, αναφέρουν πως «η λειτουργία της ΕΤΑΔ ως αμιγώς ιδιωτικής εταιρείας διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, όπως ορίζει ο καταστατικός της σκοπός και ζητούν οι θεσμοί, είναι μια επιλογή που δεν αρέσει καθόλου σε ορισμένους βολεμένους που κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν τη λειτουργία της με ρυθμούς και κανόνες ιδιωτικής εταιρείας». «Ετσι έχουν επιδοθεί σε έναν διαρκή και υπόγειο αγώνα διασποράς ανυπόστατων καταγγελιών περί αδιαφάνειας εναντίον όλων των μέχρι σήμερα διοικήσεων της ΕΤΑΔ (μετά το 2016) προκειμένου να ακυρώσουν όλες τις προσλήψεις στελεχών που πραγματοποιήθηκαν με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας και να εδραιώσουν το προστατευτικό καθεστώς της μονιμότητας που τους διασφαλίζει ο δημόσιος τομέας», προσθέτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ