Μερόπη Τζούφη: «Άμεσα και δραστικά μέτρα στήριξης των αρτοποιών»

tzoufi artopoioi

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Αρτοποιών Ιωαννίνων πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, με κύριο θέμα συζήτησης την «έκρηξη» των τιμών στα σιτηρά και την ενέργεια.

Η βουλευτής Ιωαννίνων συνομίλησε διεξοδικά με τον πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Ιωαννίνων και γενικό γραμματέα Αρτοποιών Ελλάδας Θεόδωρο Σίνδρο, τον αντιπρόεδρο Σπύρο Έξαρχο και τον γενικό γραμματέα του σωματείου Θεόδωρο Αργύρη. Όπως τονίστηκε, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα και οι αρτοποιοί δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή για το αλεύρι έχει αυξηθεί πάνω από το 100%, ενώ η αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος έχει ξεπεράσει το 200%.

Οι αρτοποιοί εξέφρασαν την ανησυχία τους, τόσο για τη μετακύληση του κόστους στους καταναλωτές όσο και για εξαναγκαστικές απολύσεις ή λουκέτα στις επιχειρήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν άμεσα και δραστικά μέτρα ώστε να επιβιώσει ο κλάδος.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε πως «η κρίση ακρίβειας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και το συγκεκριμένο μήνυμα καταφθάνει από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, αλλά και τους καταναλωτές». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να στηρίξει τους επαγγελματίες και τους πολίτες – αντίθετα, επιλέγει την ακρίβεια και επικαλείται το «αόρατο χέρι της αγοράς».

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη σημείωσε πως χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα ώστε η ελληνική κοινωνία να παραμείνει όρθια στις δύσκολες συνθήκες της υγειονομικής, οικονομικής και γεωπολιτικής κρίσης. Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε καύσιμα και φυσικό αέριο, πλαφόν στα τιμολόγια ενέργειας, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής. «Πρόκειται για μέτρα που θα ανασχέσουν το κύμα ακρίβειας και θα προστατέψουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη χρεωκοπία, τις απολύσεις και το κλείσιμο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ