Μέριμνα και φροντίδα για τον ιστορικό πλάτανο

PLATANOSΞεκινάει την Τετάρτη από το Δήμο Αρταίων με την έγκριση της Αρχαιολογίας και με τη συνδρομή των γεωπόνων του Δήμου η διαδικασία απεντόμωσης του εσωτερικού μέρους του κορμού του ιστορικού πλάτανου που βρίσκεται δίπλα στο γεφύρι της Άρτας.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Βλάρας ήδη με τη συνδρομή των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πρασίνου έγινε η αποκόλληση των σαθρών μερών του εσωτερικού του πλατάνου τα οποία εγκυμονούσαν κινδύνους για τα μικρά παιδιά που παίζουν στο σημείο.

Η παρέμβαση θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με την απεντόμωση η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατευτεί ο υπεραιωνόβιος πλάτανος, ο οποίος αποτελεί διατηρητέο μνημείο της φύσης και ιστορικό τοπόσημο για την περιοχή, όντας συνδεδεμένος με πολλούς θρύλους από την εποχή της τουρκοκρατίας.

Η διαδικασία θα γίνει πρωινές ώρες με ειδικά υλικά. Θα επαναληφθούν τέσσερις ψεκασμοί και η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με πετρελαίωση και επικέρωση. Παράλληλα θα γίνει η αντιστήριξη ενός κλαδιού το οποίο είναι επικίνδυνο προς αποκόλληση με τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ