Μέριμνα και φροντίδα για το δασάκι του Φρόντζου

dasos katarismos

dasos katarismos

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες, ερασιτέχνες αθλητές, δρομείς και ποδηλάτες σε συνεργασία με εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ιωαννίνων πραγματοποίησαν δράση καθαρισμού και ευπρεπισμού του περιαστικού αλσυλλίου στην περιοχή του Φρόντζου.

Συνολικά περισσότεροι από 30 εθελοντές, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν με μεγάλη προθυμία, καθάρισαν τα σκουπίδια από τα μονοπάτια του δάσους, τα οποία χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες πολίτες για τρέξιμο και ποδηλασία, καθώς το αλσύλλιο του Φρόντζου αποτελεί σημείο έλξης και πνεύμονα ανάσας για την πόλη των Ιωαννίνων.

Η ποσότητα των σκουπιδιών που συγκεντρώθηκε ήταν τελικά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τακτικά πρέπει να διοργανώνονται αντίστοιχες δράσεις, κυρίως όμως ότι πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ο σεβασμός και η φροντίδα προς το περιβάλλον.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ιωαννίνων θα συνεχίσει αντίστοιχες δράσεις, στοχεύοντας όμως πρωταρχικά και στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Επίσης, σε όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου θα βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και δραστηριοποίηση για την προστασία των αστικών και όχι μόνο δασών από πυρκαγιές.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ