Μερική αποκατάσταση των ζημιών στο Μουσείο!

arxaiol mouseio igoum

arxaiol mouseio igoum

Mετά τη μερική αποκατάσταση των ζημιών και την εκτέλεση των απαραίτητων επισκευαστικών εργασιών για την ασφάλεια των επισκεπτών, η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας λειτουργεί προσωρινά για το κοινό.

Σημειώνεται ότι οι χώροι όπου φιλοξενείται η μόνιμη έκθεση, υπέστη ζημιές, μετά από βλάβη στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Με νέα ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα ενημερώσει για την επανέναρξη των εργασιών και την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας της μόνιμης έκθεσης.

Εν τω μεταξύ, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος, απέστειλε σχετικό έγγραφο στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με το οποίο ζητά άμεση παρέμβαση, προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές, που έχουν προκληθεί και να υπάρξει επαρκής φύλαξη στο μουσείο, καθώς δεν διαθέτει νυχτοφύλακες, όπως θα έπρεπε.

Τονίζει την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, ενόψει της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και εν αναμονή της άφιξης κρουαζιερόπλοιων στην πόλη μας.

Τέλος ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων χρηματοδότησης της υπηρεσίας, καθώς η υπηρεσία δεν μπορεί μόνη της, να προβεί σε αναθέσεις, για την αντιμετώπιση των ζημιών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ