Μένουμε σπίτι… συνδεόμαστε με το Μουσείο!

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ξεκίνησε τη διαδικτυακή δράση «Μένουμε σπίτι…συνδεόμαστε με το Μουσείο».

https://www.facebook.com/media/set/edit/a.2915827108538836  

Επιδιώκοντας, στις πρωτόγνωρες παγκοσμίως συνθήκες που όλοι ζούμε, να κρατήσουμε με θέρμη αλλά και να εκτείνουμε την πολύπλευρη σχέση που τα δύο μουσεία μας, το Αρχαιολογικό, στο Πάρκο Λιθαρίτσια και το Βυζαντινό, στο Κάστρο των Ιωαννίνων, έχουν αναπτύξει με το κοινό τους, στη σελίδα facebook του πρώτου, το επόμενο διάστημα, θα αναρτώνται:

> απεικονίσεις από επιλεγμένα εκθέματα/ευρήματα/μνημεία σχολιασμένα, κατά περίπτωση, από τα επιστημονικά στελέχη μας, αρχαιολόγους, συντηρητές, μηχανικούς,

> βιντεο-παραγωγές από εκθέσεις, ποικίλες εκδηλώσεις, θεματικές δράσεις ή άλλο ψηφιακό υλικό από το πλούσιο αρχείο μας.

«Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να «γεφυρώσουμε» την επικοινωνία μας, έστω κι από την επιβεβλήμενη αυτή, πρόσκαιρη, «απόσταση», ευχόμενοι να παραμένουμε σε καλή υγεία και σε εγρήγορση, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις και οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιοι φορείς», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η πρώτη ανάρτηση αφορά σε μια σύντομη περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (διάρκεια 15′). Είναι μια παραγωγή της Εφορείας Ιωαννίνων του 2011, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ριζικής αναβάθμισης των εκθεσιακών συλλογών, του σκεπτικού και των μέσων παρουσίασης του υλικού πολιτισμού της Ηπείρου από τους απώτατους προϊστορικούς χρόνους ως τη δύση της ρωμαιοκρατίας τον 4ο αι. μ.Χ.

https://youtu.be/3V-TCk4t7DA

Σχετικοί ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι:

https://www.facebook.com/amiogr/

http://amio.gr/

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ