Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος

akis moutsopoulos

akis moutsopoulos

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στην έδρα “Ιατρικές Επιστήμες- Ανοσολογία” εξελέγη ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, με την σημαντική και μεγάλη πορεία και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Για την εκλογή του, τον συγχαίρουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης, η Πρυτανική Αρχή και η Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Ο κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος υπηρέτησε, ως γνωστόν, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως Καθηγητής Παθολογίας από το έτος 1980 έως το 1993, συμβάλλοντας καθοριστικά στην συγκρότηση και λειτουργία της τότε νεοσύστατης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο ίδιος είναι, επίσης, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Το επιστημονικό κύρος και η προσφορά του κ. Μουτσόπουλου, κυρίως στον τομέα της Ανοσολογίας και της Αυτοανοσίας, είναι διεθνώς ευρέως αναγνωρισμένα και σηματοδοτούν την πορεία της έρευνας και της διδασκαλίας στους συγκεκριμένους τομείς.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι υπερήφανο για την ύψιστη αυτή τιμητική διάκριση του κ. Μουτσόπουλου και είναι βέβαιο ότι ο Ακαδημαϊκός κ. Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος θα συνεχίσει να υποστηρίζει με την ίδια θέρμη, σε κάθε ευκαιρία, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ