Μελέτη Υγείας Ηπείρου: Ξανά ραντεβού

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου είναι ξανά εδώ!

Μετά από μία μακρά περίοδο αναστολής των επισκέψεων των συμμετεχόντων στα γραφεία της Μελέτης, λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων που επέφερε η πανδημία, τα ραντεβού θα είναι ξανά διαθέσιμα από την προσεχή Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από το ιατρικό προσωπικό και με την απαιτούμενη χρονική διάρκεια ανάμεσα στα ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με ένα τηλεφώνημα ή με ένα κλικ να συμμετάσχουν με ασφάλεια σε μια πρωτοποριακή επιδημιολογική μελέτη.

Κλείστε ραντεβού στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://ehs.med.uoi.gr/booking/ ή καλέστε (πρωινές ώρες) στο τηλέφωνο: 26512 00462.

Το εξεταστικό κέντρο βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 (4ος όροφος) στα Ιωάννινα (Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέρχονται χωρίς συνοδό και με τη χρήση προστατευτικής μάσκας).

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου είναι μία πρωτοποριακή επιδημιολογική μελέτη που θα διερευνήσει την αιτιολογία χρόνιων πολυπαραγοντικών νοσημάτων με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της υγείας των Ηπειρωτών.

Στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου συμμετέχουν άντρες και γυναίκες ηλικίας 25 έως 70 ετών, μόνιμοι κάτοικοι στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Όσοι συμμετάσχουν, θα λάβουν μία δωρεάν και λεπτομερή αναφορά της κατάστασης της υγείας τους. Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου αποτελεί συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Ήπειρος 2014-2020.

Συνεχίστε να συμμετέχετε στη Μελέτη και να μας στηρίζετε!

Έρευνα για τις επιπτώσεις του εγκλεισμού από το COVID-19 στην υγεία μας

Στο μεταξύ, όλο το προηγούμενο διάστημα, η Μελέτη Υγείας Ηπείρου συμμετείχε κι αυτή στην επιστημονική μάχη εναντίον του νέου κορωνοϊού τόσο με αναλύσεις σε δείγματα αίματος όσο και με νέα ερωτηματολόγια για τις γνώσεις και στάσεις σας εναντίον της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται έρευνα για τις επιπτώσεις του εγκλεισμού από τον COVID-19 στην υγεία μας.

Αυτή η έρευνα αποτελεί μέρος μιας ερευνητικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rovira i Virgili (URV) και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Sanitaria Pere Virgili (IISPV) της Ισπανίας για την αξιολόγηση του αντίκτυπου που μπορεί να έχει ο εγκλεισμός στο βάρος μας, τις διατροφικές μας συνήθειες, τη συμπεριφορά, τις αλλαγές του ύπνου και της διάθεσης. Η συμμετοχή σας είναι εξαιρετικά σημαντική για την επαρκή αξιολόγηση των επιπτώσεων στην υγεία του πληθυσμού και για τη διενέργεια μεταγενέστερης

ανάλυσης για κίνδυνο καρδιομεταβολικών παθήσεων. Δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 20 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα συγκριθούν με δεδομένα που λαμβάνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέποντας έτσι την αξιολόγηση των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν οι διάφορες στρατηγικές εγκλεισμού που υιοθετούνται σε κάθε χώρα στην υγεία του πληθυσμού.

Όσοι έχουν ήδη συμμετάσχει στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου, μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/G3MgjE98cgSz83HS7

Όλοι οι υπόλοιποι που δεν έχουν συμμετάσχει στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου, μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο:  https://forms.gle/ZwzVWMwiqLBnLFha6

Ελπίζουμε οι προσπάθειές μας να σας βρουν συμμάχους.

Οι επιστημονικά υπεύθυνοι της Μελέτης Υγείας Ηπείρου

Κωνσταντίνος Τσιλίδης

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

                Κωνσταντίνος Βακάλης

Καρδιολόγος

Ιατρική Φροντίδα Ιωαννίνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ