Μελέτη για την οριοθέτηση του Αώου στην Κόνιτσα

aoos konitsa

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε η εκπόνηση μελέτης για την οριοθέτηση του ποταμού Αώου στο Δήμο Κόνιτσας με προυπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τη σύνταξη μελέτης οριοθέτησης του ποταμού Αώου μήκους 65 km και του ποταμού Βοϊδομάτη, μήκους 20 km, μελέτης διευθέτησης με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε συνολικό εκτιμώμενο μήκος 1,00 km στον ποταμό Αώο και αρχιτεκτονική ανάπλαση της ζώνης διευθέτησης, η οποία θα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό από το ιστορικό γεφύρι μέχρι το γεφύρι στην εθνική οδό και των επιμέρους διαμορφώσεων των σημείων στάσης, παρατήρησης και ενημέρωσης.

Η μελέτη για την προεκτίμηση αμοιβών συντάχθηκε και θεωρήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Κόνιτσας το Δεκέμβριο του 2020, υποβλήθηκε στο πρόγραμμα με την υπ’ αριθ. 1665/26-03-2021 αίτηση χρηματοδότησης και εντάχθηκε με την υπ’ αριθ. 5536/12-01-2022 απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος της Κόνιτσας αναφέρει ότι χωρίς την συγκεκριμένη μελέτη δεν μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις όπως πίστα κανόε- καγιάκ κι άλλα που ακουγόταν επί χρόνια.

Ο ίδιος απευθύνει τις ευχαριστίες του στην Τεχνική Υπηρεσία και τους ειδικούς συνεργάτες για την συνεργασία που είχαν με αποτέλεσμα την ένταξη του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ