Μείζονα ερωτήματα για τις ιδιωτικές ΚΟΜΥ στο λιμάνι…

test geniki

Με εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες, εγκαθίστανται ιδιώτες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι οποίοι αναλαμβάνουν για το επόμενο διάστημα και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου την διενέργεια των rapid test δηλαδή τον επιδημιολογικό έλεγχο όσων εισέρχονται στη χώρα.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που από τον περασμένο Ιούλιο ήταν εγκατεστημένα στο λιμάνι αποχωρούν με σκοπό –όπως αναφέρουν πηγές- να εντείνουν τους ελέγχους στην κοινότητα!

Η αλλαγή αυτή έχει αιφνιδιάσει όλες τις τοπικές αρχές του Νομού Θεσπρωτίας, οι οποίες αναζητούν απαντήσεις, χωρίς ωστόσο αυτές να υπάρχουν.

Διαβάστε αναλυτικά: Διώχνουν τον ΕΟΔΥ και βάζουν ιδιωτικές ΚΟΜΥ στο λιμάνι Ηγουμενίτσας!

Οι αρμόδιοι των Αθηνών για μία ακόμη φορά λειτουργούν αυτόνομα, χωρίς καμία συνεργασία με τις τοπικές αρχές οι οποίες γνωρίζουν την κατάσταση και τις πραγματικές ανάγκες από πρώτο χέρι.

Η ιδιωτική εταιρεία που εγκαθίσταται στο λιμάνι και σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναλάβει επίσης την επιδημιολογική επιτήρηση στα λιμάνια της Κέρκυρας και της Πάτρας, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστό με ποιόν έχει υπογράψει σύμβαση, ποιο είναι το ύψος αυτής και ποιοι είναι οι λόγοι που επέβαλαν την παρουσία της.

Στην περίπτωση της Θεσπρωτίας πάντως η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι μεγάλη και με πολιτικές προεκτάσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ