Μείζονα ερωτήματα για τα rapid test της Κακαβιάς..

test-covid19

Μείζονα ερωτήματα για την αξιοπιστία των rapid test που χρησιμοποιεί ο ΕΟΔΥ και διενεργούνται κατά εκατοντάδες τόσο από τις ΚΟΜΥ που είναι εγκαταστημένες στην Κακαβιά όσο και από τις κινητές μονάδες ανά την Ήπειρο δημιουργούνται μετά από όσα συνέβησαν με Τελωνειακούς και Αστυνομικούς.

Και τα ερωτήματα γίνονται περισσότερα καθώς εδώ και λίγες μέρες το Υπουργείο Υγείας έχει εξομοιώσει ουσιαστικά τα rapid test με τον μοριακό έλεγχο, κρίνοντας ότι ο δεύτερος δεν απαιτείται αν το τεστ είναι θετικό.

Έτσι το Σάββατο μετά την «συρροή» στην Κακαβιά υπήρξε πολύ μεγάλη επιμονή και από τον χώρο της αστυνομίας και από τους τελωνειακούς προκειμένου να πραγματοποιηθεί μοριακός έλεγχος με δεδομένο ότι το σύνολο αυτών που είχαν βρεθεί «θετικοί» ήταν και ασυμπτωματικοί.

Παράλληλα και από το πρωί του Σαββάτου είχε ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των «θετικών», είχαν τεθεί σε καραντίνα δεκάδες που θεωρήθηκαν στενές επαφές, έγιναν απολυμάνσεις στους χώρους του Μεθοριακού Σταθμού και μεγάλες ανακατατάξεις στη λειτουργία του Τελωνείου  και του Αστυνομικού Τμήματος.

Μία αναστάτωση δηλαδή άνευ προηγουμένων μαζί με την τεράστια αγωνία τόσο για τους δέκα όσο και για δεκάδες άλλους που θα μπορούσαν να έχουν εκτεθεί στον ιό.

Τι συνέβη ή τι συμβαίνει με τα rapid test του ΕΟΔΥ;

Κανένας δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής και μόνο ο ίδιος ο Οργανισμός μπορεί και πρέπει να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Προς το παρόν δεν το έχει κάνει…

Το θέμα πάντως αυτή την φορά δεν θα κλείσει καθώς αναμένεται να φτάσει σύντομα στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ