Μειώνονται οι αρνητές του εμβολίου

ereuna kapa

Η ανησυχία για τον κορωνοϊό ξεπερνά τους φόβους για την οικονομία. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της πανελλαδικής έρευνας που έκανε η Κάπα Research.

Οι θετικές ειδήσεις από το μέτωπο του εμβολίου ενισχύουν την επιθυμία εμβολιασμού μειώνοντας σημαντικά το ποσοστό των «αρνητών». Με άλλα λόγια, η αυξημένη ανησυχία έχει και θετικά σημάδια.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν σήμερα ότι τηρούν τα μέτρα πολύ και αρκετά σχολαστικά (88% – με αύξηση 16 μονάδων από τον Σεπτέμβριο), ενώ σημαντικά έχει αυξηθεί και η εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών στην τήρηση των μέτρων αυτών (στο 51% με άνοδο 12 μονάδων από τον Σεπτέμβριο).

Με αντίστοιχο τρόπο επιδρούν οι θετικές εξελίξεις και στο μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού: Σε σύγκριση με την τελευταία μέτρηση του Σεπτεμβρίου, μειώνονται σημαντικά κατά δέκα μονάδες – στο 25% – οι λεγόμενοι «αρνητές» του εμβολιασμού, με το 75% των πολιτών να δηλώνει σήμερα πως προτίθεται -έστω και με προϋποθέσεις- να κάνει το εμβόλιο όταν αυτό είναι διαθέσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ