Μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το Ταμείο Περιβάλλοντος

AMMOYDIAΥπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας για το ευρωπαϊκό ταμείο για το περιβάλλον LIFE+ πρόταση του Κρίτωνα Αρσένη, με την οποία εξασφαλίζεται αυξημένη χρηματοδότηση από το ταμείο για χώρες της ΕΕ που μαστίζονται από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσκολίες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

Η αυξημένη χρηματοδότηση συνεπάγεται μικρότερη χρηματοδοτική συμμετοχή στις δράσεις του LIFE+ του οργανώσεων πολιτών, τοπικών αυτοδιοικήσεων και του ελληνικού δημοσίου.

Το LIFE+ είναι το βασικό ευρωπαϊκό εργαλείο χρηματοδότησης δράσεων για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ υπολογίζεται ότι υποστηρίζει άμεσα έως 8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

΄΄Τη στιγμή που στη χώρα μας το περιβάλλον απειλείται από τη κατάργηση κανόνων προστασίας και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, κινδυνεύουμε λόγω της έλλειψης πόρων να αποκλειστούμε από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος ψήφισε σήμερα την αύξηση της ευρωπαϊκής συμμετοχής στα χρηματοδοτικά προγράμματα για το περιβάλλον διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση οργανώσεων πολιτών, τοπικών αυτοδιοικήσεων και του ελληνικού δημοσίου στους ευρωπαϊκούς πόρους΄΄τόνισε ο μετά το τέλος της ψηφοφορίας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, ο κ. Κρίτων Αρσένης .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ