Μεγάλο βήμα στην Κόνιτσα.. Παπασπύρου και Σπανός ανακοίνωσαν κοινή κάθοδο!

konitsa papaspirou spanos

Δεκαπέντε μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και στον Δήμο Κόνιτσας δημιουργούνται νέα δεδομένα.

Η κίνηση δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, μπορεί να λειτουργήσει παραδειγματικά και για άλλους μικρούς δήμους της Ηπείρου.

Ανδρέας Παπασπύρου και Βασίλης Σπανός, που αποτελούν και την πλειοψηφική δύναμη του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσαν επίσημα την συμπόρευσή τους και  την κοινή κάθοδο στις εκλογές του 2023. Πρόκειται για μία κίνηση που αναμενόταν και δείχνει στην πράξη ωριμότητα και πραγματική διάθεση για προσφορά.

«Το να βρεθούμε μαζί είναι μία αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μία πρόοδος, το να δουλέψουμε παρέα είναι επιτυχία» σημειώνουν χαρακτηριστικά στην κοινή τους ανακοίνωση.

Μάλιστα απευθύνουν πρόσκληση για συστράτευση όλων στη νέα αυτοδιοικητική παράταξη τονίζοντας ότι «ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει και να συμμετάσχει ενεργά. Η επιτυχία της προσπάθειας θα είναι επιτυχία όλων».

Στην ανακοίνωση που έρχεται εν μέσω του Αυγούστου και δεν είναι τυχαίο καθώς το διάστημα αυτό τα χωριά της Κόνιτσας είναι γεμάτα από κόσμο αναλύονται οι λόγοι που οδήγησαν στην συστράτευση.

«Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού, διαπιστώνεται η αναγκαιότητα ευρείας συναίνεσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την εξεύρεση λύσεων που προσφέρουν αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον. Αυτό το αίτημα της κοινωνίας για ευρεία συναίνεση σε τοπικό επίπεδο καθιστά την κομματική- ιδεολογική και παραταξιακή περιχαράκωση λιγότερο χρήσιμη και ελάχιστα ελκυστική, ιδιαίτερα από το πιο δυναμικό και περισσότερο πληττόμενο από τις δυσκολίες κομμάτι της κοινωνίας, τους νέους, οι οποίοι ορθά αρνούνται να προσχωρήσουν στην λογική των άγονων και ανώφελων παραταξιακών αντιπαραθέσεων.

Αφουγκραζόμενοι και ενστερνιζόμενοι τα μηνύματα της κοινωνίας αποφασίσαμε μετά από ειλικρινή διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και διαπίστωση σταθερής βούλησης και των δύο πλευρών να υπερβούμε τις όποιες διαφορές και να ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να μετουσιώσουμε την αγωνία σε ελπίδα, την αγάπη για τον τόπο να την κάνουμε δύναμη για δημιουργία και ανάπτυξη και την ανησυχία για το μέλλον δημιουργική προοπτική» επισημαίνεται.

«Ο Τόπος μας Μπροστά» και «Ο Τόπος Που Θέλω Να Ζω», οι παρατάξεις του Ανδρέα Παπασπύρου και του Βασίλη Σπανού προχωρούν σε μία κοινή και συλλογική προσπάθεια που σκοπό έχει την προώθηση των συμφερόντων του τόπου, την άμβλυνση των αντιθέσεων, την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που χρονίζουν, την αντιμετώπιση των σύγχρονων αυτοδιοικητικών προκλήσεων και την δημιουργία ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ