Μεγάλη η διασπορά στο Νομό Ιωαννίνων, στα ύψη ο δείκτης θετικότητας

test covid

Το χειρότερο μέχρι στιγμής 24ωρο είναι το τελευταίο για την πορεία της πανδημίας στο Νομό Ιωαννίνων αλλά και την Ήπειρο.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που έχει επιβεβαιωθεί, στοιχείο όμως που κάνει εντονότερη την ανησυχία η μεγάλη διασπορά του ιού, όπως προκύπτει μέσα από τις ιχνηλατήσεις που γίνονται.

Τα θετικά κρούσματα εντοπίζονται στη συντριπτική πλειοψηφία στο λεκανοπέδιο αλλά και σε χωριά του Νομού καθώς και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, από παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι και ηλικιωμένοι.

Μεγάλη αύξηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο ΕΟΔΥ, καταγράφει και ο δείκτης θετικότητας για το Νομό Ιωαννίνων ο οποίος ανέρχεται 0,90%.  Στο σύνολο των ελέγχων σε όλη την χώρα το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.92%. Τα Γιάννινα δηλαδή δεν απέχουν από την συνολικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται.

Στο Νομό Άρτας ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται στο 0,28 στο Νομό Θεσπρωτίας στο 0,54 και στο Νομό Πρέβεζας στο 0,45.

Για το Νομό Ιωαννίνων ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών ανέρχεται σε 60,71 ενώ τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού φτάνουν στα 59,56.

Οι νοσηλείες στα δύο νοσοκομεία είναι κοντά στις 40 ωστόσο από τους γιατρούς εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες θα δυσκολέψει σημαντικά λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε καθημερινή βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ