Μεγάλη εκδήλωση για την αυτοθυσία στο Ζάλογγο

mnimeio zaloggou

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο “Τιμή στην αυτοθυσία της Ελληνίδας” διοργανώνουν το πρωί της Κυριακής 10 Οκτωβρίου στο Ζάλογγο η Π.Ε. Πρέβεζας, o  Δήμος Πρέβεζας και οι  Τοπικές Κοινότητες Καμαρίνας, Κρυοπηγής και Ωρωπού.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και έχει στόχο να αναδείξει ένα από τα πιο συμβολικά μέρη της χώρας, όπου οι γυναίκες έπεσαν στους γκρεμούς προτιμώντας τον θάνατο από την σκλαβιά και την ατίμωση και αποτέλεσαν αιώνια παραδείγματα και πάθους για την ελευθερία.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν αντιπροσωπείες άλλες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν να επιδείξουν παρόμοια περιστατικά (Πομακοχώρια Ξάνθης, Πόντος, Σέλτσο, Νάουσα, Χορηγόσκαλα Μεσσηνίας, Σόλο Αχαΐας κ.α.). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες για το κάθε συμβάν, χαιρετισμούς επισήμων και καταθέσεις στεφάνων στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου.

Στη συνέχεια , στο χώρο μπροστά από την Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου θα πραγματοποιηθεί δρώμενο και παραδοσιακοί χοροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ