Μεγάλη διασπορά στο Νομό Ιωαννίνων.. Εκτεταμένοι έλεγχοι σε επιχείρηση της περιοχής

koronoios

Μεγάλη και ανησυχητική παραμένει η διασπορά του κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ενώ εντοπίζονται περιπτώσεις όχι μόνο σε χώρους εστίασης αλλά και σε εργασιακούς χώρους με πολυάριθμο προσωπικό.

Η κατάσταση εκτιμήθηκε σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου και στην ανακοίνωση που ακολούθησε σημειώνεται ότι «δόθηκαν οδηγίες για εκτεταμένους μοριακούς ελέγχους και λήψη πρόσθετων μέτρων σε επιχείρηση στην οποία εργαζόμενοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό».

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται για ποια επιχείρηση πρόκειται.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκαν επίσης τα ακόλουθα:

1. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο εστίασης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων και να υποβάλλονται ανά  τακτά διαστήματα σε τεστ. Στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται έκκληση στους επαγγελματίες του Μετσόβου να προσέλθουν αύριο στα τεστ που θα διενεργήσει ο ΕΟΔΥ.

2. Οι ιατροί εργασίας των επιχειρήσεων θα πρέπει να ενημερώνουν τους εργαζόμενους, αλλά και να μεριμνούν για την τήρηση των προληπτικών μέτρων, συνδράμοντας και το έργο των ιχνηλατήσεων, προκειμένου να αποτρέπεται η διασπορά του κορωνοϊού εντός των εργασιακών χώρων.

3.  Πρέπει  να τηρείται σε απόλυτο βαθμό  το καθεστώς καραντίνας από όσους έχουν τεθεί σε αυτό.

4. H διενέργεια rapid test  θα πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένα εργαστήρια με υπεύθυνους γιατρούς, καθώς  όσα τυχόν διενεργούνται σε άλλους χώρους δεν παρέχουν καμία ασφάλεια.

Τέλος απευθύνεται για μια ακόμη φορά έκκληση,  αφενός στους πολίτες για να εφαρμόζουν με αυστηρότητα τα μέτρα και να χρησιμοποιούν καθολικά τη μάσκα, αφετέρου στους  επαγγελματίες ώστε να τηρούν   τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση μέτρα,  προκειμένου να μην οδηγηθεί η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων στο επίπεδο 4 που θα σημάνει γενικό Lockdown.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ