Μεγάλη αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο Ακτίου

aktio aef2

Το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό φέτος, δηλαδή να καλυφθούν οι τεράστιες απώλειες που άφησε η πανδημία, αλλά και αφίξεις και έσοδα να επιστρέψουν στα μεγέθη του 2019, δείχνει να επιτυγχάνεται ήδη από την αρχή της φετινής σεζόν. Υπενθυμίζεται πως το 2019 ο τουρισμός έφερε έσοδα πάνω από 18 δισ. ευρώ και περισσότερες από 30 εκατομμύρια αφίξεις από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το στατιστικό δελτίου Μαΐου που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου καταγράφηκαν 1,8 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έναντι 2,5 εκατ. της περιόδου Ιανουαρίου- Απριλίου 2019.

Από το 1,8 εκατ. αφίξεις, οι 1,1 εκατ. καταγράφηκαν μόνο τον Απρίλιο, κατά τον οποίο η μείωση σε σύγκριση με το 2019- χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, πριν την πανδημία-, ήταν μόλις 10,2%/-125 χιλ. αφίξεις.

Στο αεροδρόμιο του Ακτίου το οποίο εξυπηρετεί κατά κανόνα τα παράλια της Ηπείρου καταγράφηκαν 12 χιλιάδες αφίξεις παρουσιάζοντας αύξηση 7 χιλ. που υπολογίζεται στο 153%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ