Μεγάλες πορείες στην Ήπειρο για τα εργασιακά

apergia epirus

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Το νομοσχέδιο έχει πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων με σωματεία, συνδικάτα και πολιτικά κόμματα να κάνουν λόγο για την κατάργηση κεκτημένων πολλών ετών.

Στα Γιάννινα Συνδικάτα περιφρούρησαν την απεργία στα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού ενώ στην πορεία παρόντες ήταν εργαζόμενοι των ΙΚΕΑ και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

Στην Άρτα απεργιακές φρουρές βρέθηκαν στο υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ «Μασούτης» ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς και στην πορεία που έγινε.

Στην Ηγουμενίτσα η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.

Στην Πρέβεζα πρωτοβάθμια σωματεία έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης στα Lidl. Στην απεργιακή συγκέντρωση ξεχώρισε η παρουσία εργαζομένων από τους ΟΤΑ και την Εκπαίδευση. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα για απόσυρση του αντεργατικού εκτρώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ