Μεγάλες απώλειες για τους αγρότες από την συνεχή ανομβρία

elies dentra

elies dentra

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει στις καλλιέργειες από την παρατεταμένη ανομβρία, αναδεικνύει με επιστολή του προς τον ΕΛΓΑ ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά.

Η παρατεταμένη ανομβρία και η γενικότερη λειψυδρία που παρατηρήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και τώρα τέλη του μηνός Σεπτεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια παραγωγής στις καλλιέργειες του Δήμου, επισημαίνει στην επιστολή του ο Δήμαρχος κάνοντας ειδική μνεία στις ελαιοκαλλιέργειες.

Στις ελαιοκαλλιέργειες έχει παρατηρηθεί κατά την Άνοιξη σημαντική ανθόπτωση καθώς και σημαντική απώλεια παραγωγής λόγω της αρνητικής επίδρασης της ανομβρίας στην καρπόδεση. Επίσης σημαντική απώλεια παραγωγής παρατηρείται στις τοπικές εσπεριδοκαλλιέργειες. Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες συνδημότες μας που αποτελούν τον κύριο πληθυσμό του Δήμου μας έχουν μεγάλη απώλεια εισοδήματος.

“Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που η ανθρωπιστική κρίση βαραίνει τους ώμους κάθε οικογένειας, παρακαλούμε για την άμεση οικονομική ενίσχυση των αγροτών του Δήμου μας”, καταλήγει η επιστολή.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ