Μεγάλα ονόματα παίζουν για τη Δωδώνη

dodoni simaΠάνω από δέκα προσφορές κατατέθηκαν τελικά στο διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 67,77% που κατέχει η Atebank στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

Συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταξύ των ενδιαφερομένων συγκαταλέγονται γνωστοί εγχώριοι και ξένοι όμιλοι όπως η Frieasland, η Arla, η Lactalis, η Όλυμπος-Τυράς, η Ηπειρος και η ΕΑΣ Ιωαννίνων, ενώ ενδιαφέρον φέρεται να εκδήλωσε και ο όμιλος Ρέστη.

Μετά την προεπιλογή των επενδυτών, ακολουθεί η δεύτερη φάση που αφορά στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Η πώληση της συμμετοχής της Atebank εντάσσεται στο σχέδιο εξυγίανσής της που έχει εγκριθεί από την Κομισιόν και περιλαμβάνει την απεμπλοκή της απ’ όλες τις δραστηριότητες που δεν ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Εκτός από την ΑΤΕbank, στη Δωδώνη μετέχουν η ΕΑΣ Ιωαννίνων με 24,78%, η ΕΑΣ Πωγωνίου με 2,90%, η ΕΑΣ Πρεβέζης με 2,40%, η ΕΑΣ Θεσπρωτίας με 1,60% και η ΕΑΣ Αρτας-Φιλιππιάδας με 0,55%.

Η «Δωδώνη» ιδρύθηκε το 1963 από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (μετέπειτα ATEbank) και τις έξι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) της Ηπείρου. Σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ελληνικές παραγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες τυριών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ