ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ MEDLS»

medls-final

medls-final

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα την Παρασκευή 12 Ιουνίου το συνέδριο κλεισίματος του έργου «Mediterranean Life Style – Μεσογειακός Τρόπος Ζωής)»  (ακρωνύμιο: MedLS).Στο συνέδριο παραβρέθηκαν με εκπροσώπους τους οι οκτώ Ιταλοί και Έλληνες  εταίροι του έργου, ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, ο δήμαρχος του Λεβεράνο Giovanni Zecca,  ο χειριστής του έργου και εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» κ. Βασίλης Γαβριηλίδης, τα μέλη του δικτύου παραγωγών που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και πολίτες.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου κι αυτό που είχε μεγάλο ενδιαφέρον ήταν η συζήτηση, της προοπτικής της βιωσιμότητας και της διεύρυνσης του δικτύου Ιταλών και Ελλήνων παραγωγών παραδοσιακών προϊόντων.

Το κοινό εμπορικό σήμα MedLS θα είναι η σήμανση όλων των επιχειρήσεων του δικτύου, των παραγωγικών διαδικασιών τους και των υπηρεσιών τους στο χώρο των παραδοσιακών προϊόντων, για την προώθηση των αξιών του μεσογειακού τρόπου ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ολοκλήρωσε έγκαιρα όλες τις παρεμβάσεις που περιελάμβανε το έργο -παραδοτέα- γεγονός που επισημάνθηκε ιδιαίτερα από την Διαχειριστική Αρχή.

Το Συνέδριο Κλεισίματος διοργανώνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013 και του έργου με τίτλο «Mediterranean Life Style – Μεσογειακός Τρόπος Ζωής)»  (ακρωνύμιο:
MedLS). Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25%από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ