Μέχρι τον Απρίλιο λύση για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

gianniotiko ekdhlosi

gianniotiko ekdhlosi

Την διαβεβαίωση του Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου, ότι θα δοθεί λύση στο θέμα του πάρκου Πυρσινέλλα, μέχρι τον Απρίλιο, μετέφερε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό και ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν το Γιαννιώτικο Σαλόνι, καθώς, όπως είναι γνωστό, ο Δήμος έχει επεξεργαστεί και υποβάλλει σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης εδώ και μήνες.

Πρόκειται ουσιαστικά για πολιτική λύση που δίνεται στη δικαστική διένεξη δήμου και δημοσίου, καθώς το δεύτερο έχει δηλώσει το Γιαννιώτικο Σαλόνι στα περιουσιακά του στοιχεία.

Το σχέδιο βέβαια που έχει καταρτίσει ο δήμος θα πρέπει να υιοθετεί από τα αρμόδια υπουργεία και στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, ο κ. Φάμελος ήταν καλά ενημερωμένος και συμπλήρωσε πως «φαίνεται ότι υπάρχει μια έντονη πίεση στο υπουργείο και από τους τοπικούς βουλευτές γι’ αυτό το θέμα» για το οποίο ο Αναπληρωτής Υπουργός υποσχέθηκε πως «θα λήξει μέχρι τέλος Απριλίου».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ