Μέχρι το Δεκέμβριο η χωροταξική αναδιάρθρωση των ΑΕΙ

PANE_ATHΗ επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από σχετική πρόταση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ενέκρινε την Πέμπτη την υποψηφιότητα του καθηγητή Βαγγέλη Κουφουδάκη, ως νέου προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ).

Ο Β.Κουφουδάκης, είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας στην Κύπρο, επίτιμος πρύτανης του Κολεγίου Τεχνών και Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα – Πανεπιστήμιο Purdue Fort Wayne και έχει το βαθμό του ομότιμου καθηγητή των Πολιτικών Επιστημών.

Ακόμη, έχει υπηρετήσει στο Μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Από το 1986 έως το 1995 υπηρέτησε ως βοηθός αντιπρύτανη και αργότερα ως αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων.

Η αναδιάρθρωση του Πανεπιστημιακού Χάρτη, δηλαδή η εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» σύμφωνα με το οποίο θα συγχωνευθούν ή και θα καταργηθούν τμήματα και σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι από τα πρώτα αντικείμενα με τα οποία θα ασχοληθεί ο νέος πρόεδρος της ΑΔΙΠ.

Ο σχεδιασμός αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Πάντως, οι τρεις Ομοσπονδίες Διδασκόντων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ , δηλαδή ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ ΤΕΙ και Έλληνες Ερευνητές, ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας την σύσταση ειδικής επιτροπής για την χωροταξική αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ