Με υπουργική απόφαση, στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων τα σκουπίδια της Κέρκυρας

asa ergostasio ioannina

Μία ακόμη ανατροπή στον τομέα των απορριμμάτων έρχεται με την έναρξη κιόλας της νέας χρονιάς. Κι αυτή είναι η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και δίνει την δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων της Κέρκυρας στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων.

Με την απόφαση του Υπουργού 21.000 τόνοι στερεών αποβλήτων θα μπορούν να μεταφέρονται από την Κέρκυρα στη μονάδα των Ιωαννίνων και αντίστοιχη ποσότητα θα μπορεί να μεταφέρεται στην Κοζάνη.

Η είδηση έγινε γνωστή με επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ενώ στα Γιάννινα κανένας από τους αρμόδιους φορείς –Περιφέρεια και ΦΟΔΣΑ- δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής το παραμικρό.

Ο Δήμος Κέρκυρας μιλά για σημαντικά οφέλη που αποκομίζει όπως:

1ον) Μειωμένο κόστος κατά 20% για την μεταφορά των απορριμμάτων στη μονάδα των Ιωαννίνων.

2ον) Διασφαλίζεται μία ακόμα εναλλακτική λύση για τη μεταφορά και επεξεργασία των απορριμμάτων και μάλιστα χωρίς να υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση για το δημότη.

Σε δήλωση της, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  Μερόπη Υδραίου αναφέρει:

‘’ Το 2023 μπαίνει με μια ευχάριστη είδηση. Διασφαλίζεται η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας στη μονάδα των Ιωαννίνων, ταυτόχρονα με αυτή της Κοζάνης και με ακόμα χαμηλότερες τιμές.

Εδώ και τρία χρόνια έχουμε απαλλάξει τους δημότες μας από τον εφιάλτη των σκουπιδιών, διαπραγματευόμενοι και πετυχαίνοντας τη μόνη ρεαλιστική λύση που υπήρχε: τη μεταφορά των απορριμμάτων μέχρι να λειτουργήσει το εργοστάσιο.

Πετύχαμε δηλαδή αυτό που άλλοι μας έλεγαν ότι είναι αδύνατο και δε μπορεί να γίνει.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι το πετύχαμε χωρίς να υπάρχει καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για το δημότη.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν νέες παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας στο Δήμο μας.

Προχωράμε μπροστά, Κοιτάμε μπροστά. Δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε για να βελτιώνουμε τη καθημερινότητα των πολιτών στο Δήμο μας.’’

Είναι άγνωστο αν η μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας έχει όφελος για τους Δήμους της Ηπείρου που πληρώνουν χρυσάφι τα σκουπίδια και ποιο είναι αυτό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ