Με ξεκάθαρες απόψεις και για τα καυτά ζητήματα

MPEZAS_AΣαφής, ειλικρινής και ξεκάθαρος ο Αντώνης Μπέζας απέδειξε το βάθος της πολιτικής του σκέψης στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ART-TV και τη Ρούλα Χρήστου, η οποία με καίρια ερωτήματα κατάφερε να αποσπάσει και ουσιαστικές απαντήσεις.

Ο Αντώνης Μπέζας σχολίασε την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα ενώ τοποθετήθηκε με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές για φλέγοντα τοπικά ζητήματα.

Έτσι τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας των Κέντρων Φύλαξης Μεταναστών, τα οποία πρέπει να αποτελούν έναν μόνο πυλώνα της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας. Όσο για την χωροθέτησή τους σημείωσε ότι πρέπει να γίνει έξω από αστικούς ιστούς, ύστερα από διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες θα έχουν αντισταθμιστικά οφέλη από μία τέτοια δραστηριότητα.

«Είναι ένα θέμα που άνοιξε προεκλογικά, όμως εάν η επόμενη Κυβέρνηση δεν το φέρει σε πέρας θα είναι εγκληματικό για τη χώρα….Το θέμα της λαθρομετανάστευσης διογκώθηκε και απαιτεί σήμερα ολοκληρωμένη πολιτική για την αντιμετώπισή του», ανέφερε ο κ. Μπέζας.

Με σαφήνεια τοποθετήθηκε ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και στο θέμα της κατασκευής του λιμένος Ηγουμενίτσας και τις αντιδράσεις που προκαλεί η εμμονή για το περιβαλλοντικό έγκλημα στη Γωνιά.

«Δώσαμε μεγάλη μάχη για το λιμάνι, καθώς η συνεχής αναβάθμισή του είναι προς όφελος ολόκληρης της Ηπείρου. Το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2009. Μετά τις εκλογές ακυρώθηκε και επαναδημοπρατήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και με τον μισό προϋπολογισμό. Αυτό είναι το ένα λάθος.

Το δεύτερο λάθος είναι ότι δεν γίνονται αποδεκτές οι απόψεις ώστε να αποφευχθεί μία επέμβαση ανεπανόρθωτη.

Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί. Υπάρχουν προτάσεις, υπάρχουν λύσεις και πιστεύω ότι το Υπουργείο πρέπει να το αντιμετωπίσει με άλλο τρόπο.

Το έργο στη Γωνιά δεν έχει σχέση με το κυρίως έργο στο λιμάνι και με την λειτουργικότητά του. Μπορεί λοιπόν να μην γίνει το έργο στη Γωνιά και να μην απενταχθεί το έργο. Θα ήταν λάθος να επιτρέψουμε την παρέμβαση στη Γωνιά κι οφείλουμε να το παλέψουμε όλοι», υπογράμμισε ο κ. Μπέζας.

Από τα σημεία που πραγματικά είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για την γενικότερη πολιτική κατάσταση ήταν αυτό όπου ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για τη νέα μεταπολίτευση που χρειάζεται η Ελλάδα, στην οποία θα έχουν τον πρώτο λόγο παλιοί και νέοι πολιτικοί που θα διακρίνονται από το ήθος, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ