Με τρεις επίλεκτους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

KOPHLATES_LOYKERNHΤρεις επίλεκτοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εκπροσωπούν την Γιαννιώτικη Κωπηλασία στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Πρόκειται για τον τέταρτο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Γιώργο Τζιάλλα, την ασημένια παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κατηγορία των νέων γυναικών Ελένη Διαμάντη και τον Αποστόλη Λαμπρίδη που στο παρελθόν έχει διακριθεί σε παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και στην Ολυμπιάδα Νέων της Σιγκαπούρης.

Ο Γ. Τζιάλλας αγωνίζεται στην Τετράκωπο άνευ των Ανδρών, η Ελ. Διαμάντη στο Διπλό Σκιφ της κατηγορίας αθλητών κάτω των 23 ετών και ο Απ. Λαμπρίδης στη Δίκωπο άνευ. Οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. στελεχώνουν τρία από τα πέντε πληρώματα της Ελληνικής Εθνικής αποστολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 36 χώρες, ενώ στα 14 Ολυμπιακά αγωνίσματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμά του θα λάβουν μέρος 448 αθλητές. Ο ανταγωνισμός δηλαδή είναι ιδιαίτερα μεγάλος και το αγωνιστικό επίπεδο πολύ υψηλό. Παρόλα αυτά, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για διακρίσεις και κατάκτηση μεταλλίων όσον αφορά τους αθλητές του Ν.Ο.Ι., τα πληρώματα των οποίων είναι από τα κορυφαία του κόσμου στις κατηγορίες τους. Το Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Την Ελληνική αποστολή συνοδεύει, μεταξύ άλλων και ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ