Με τους Περιφερειάρχες τα είπε ο Ν. Χαρδαλιάς

perifer xardalias

Με τους Περιφερειάρχες της χώρας τα είπε μέσω τηλεδιάσκεψης και παρόντος του Προέδρου του ΕΟΔΥ, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη συζήτηση, εξετάστηκαν θέματα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και είναι σε εφαρμογή, ενώ αναλύθηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα αποκλειστικά για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να υποδειχθούν το συντομότερο από πλευράς Περιφερειών οι κατάλληλοι χώροι ανέγερσης των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.), σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας 2020-2023 «Ασπίδα».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υφυπουργός ζήτησε ακόμη από τους περιφερειάρχες να προχωρήσει άμεσα ο ορισμός των 13 Περιφερειακών Συντονιστών Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, ο υφυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τη συνεργασία, καθώς, όπως σημείωσε, ο στενός συντονισμός με τις Περιφέρειες έχει αποδειχθεί κεντρικής σημασίας τόσο στη μάχη κατά του κορωνοϊού, όσο και στη θωράκιση της χώρας έναντι φυσικών καταστροφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ