Με Τούρκο Υπουργό ο Ράμα στην καρδιά της μειονότητας…

rama ipourgos

Εν μέσω πανδημίας κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στην Αλβανία. Προεκλογική εκστρατεία που εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους. Το τελευταίο διήμερο ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα περιοδεύει στην καρδιά της ελληνικής μειονότητας, σε Αργυρόκαστρο και Αγίους Σαράντα και ένα από τα στοιχεία που έχει προκαλέσει αντιδράεις είναι το γεγονός ότι συνοδεύεται από Υπουργό του Ερντογάν.

Από τον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού ο οποίος τον συνόδευε σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις που έκανε στο Αργυρόκαστρο.

Ο Τούρκος Υπουργός συνοδεύονταν απ’ τον Πρέσβη της Άγκυρας στα Τίρανα και τον Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Βοήθειας – ΤΙΚΑ του Υπουργείου Εξωτερικών και της ΜΙΤ.

Στο Αργυρόκαστρο με την Αλβανίδα ομόλογό του υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των αρχαιοτήτων, αναστηλώσεων μνημείων πολιτισμού, μουσειολογίας, εκμετάλλευσης του πολιτιστικού αποθέματος για την ανάπτυξη κ.α. Ανάλογη συμφωνία υπεγράφη και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος ειδικά για το φυσικό πλούτο και απόθεμα και τις προστατευμένες ζώνες στην υπηρεσία του τουρισμού.

Ο Τούρκος Υπουργός μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δήλωνε ότι συζήτησαν τη διεύρυνση του πεδίου εργασιών για την ΤΙΚΑ καθώς και την προσέλκυση επενδυτών στον τομέα του τουρισμού και της αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς με κρατική υποστήριξη απ’ την Τουρκία.

 Ο συγκεκριμένος υπουργός είναι από τους πιο στενούς φίλους του Ερντογάν ενώ δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα με δικά του καταλύματα στα μικρασιατικά παράλια. Η παρουσία στο Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα –στα παράλια του Ιονίου- φαίνεται ότι έχει έντονο παρασκήνιο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ