Με τον Σύλλογο «Κυψέλη» ο Δημήτρης Δημητρίου

dimitriou kipseli

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Φίλων Α.ΜΕ.Α  «ΚΥΨΕΛΗ» επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και συζήτησε με την Πρόεδρο κα. Λούλα Βέρμπη το Δ.Σ καθώς και γονείς.

«Είναι σημαντικό για όλους εμάς οι αυτονόητες διεκδικήσεις τους να γίνουν πράξη και να εφαρμοστούν, σε μια σύγχρονη κοινωνία θα πρέπει ισότιμα όλοι οι πολίτες να λαμβάνουν τις παροχές του κράτους.Οι άνθρωποι με αναπηρία αξίζουν την υποστήριξή  και την ίση μεταχείριση σε όλους τους τομείς της ζωής.

Οι δήμοι από την πλευρά τους πρέπει να διασφαλίζουν  την προσβασιμότητα των δημόσιων χώρων, κτιρίων, ενώ και τα μέσα μεταφοράς και των υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη και στα Ιωάννινα θα πρέπει να  περιλαμβάνει την εγκατάσταση ραμπών, ανελκυστήρων, αντιολισθητικών επιφανειών, καθώς και τη διασφάλιση της κατάλληλης σήμανσης και επισήμανσης για την ευκολότερη πλοήγηση.

Επιπλέον, πρέπει να παρέχονται και ειδικές μεταφορικές υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία που δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τα συμβατικά μέσα μεταφοράς» ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Οι πολιτικές του κράτους πρέπει να εξασφαλίσουν  ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν ίση πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει ειδικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένα προγράμματα μάθησης, ειδικό εκπαιδευτικό υλικό και εκπαιδευτικούς συμβούλους ενώ οι μητέρες των ατόμων με αναπηρία να λαμβάνουν υποστήριξη στην εργασία τους με ευέλικτα ωράρια ενώ όσες καταθέτουν αίτηση σύνταξης αυτή να λαμβάνεται άμεσα και όχι με ηλικιακό κριτήριο όπως στις υπόλοιπες μητέρες που δεν έχουν στην οικογένεια τέκνο με αναπηρία.

«Θεωρώ από την πλευρά μου ότι πρέπει να εργαστούμε άοκνα και η  πολιτεία να διασφαλίζει ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας, την παροχή ιατρικής περίθαλψης, αποκατάστασης, αποζημίωσης για ιατρικές συσκέψεις και φάρμακα, καθώς και πρόσβαση σε ειδικούς επαγγελματίες υγείας που κατανοούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Προώθηση της απασχόλησης: στόχος όλων μας και  επιδιώξει η διευκόλυνση της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία. Αυτό περιλαμβάνει την ενθάρρυνση των εργοδοτών να υιοθετήσουν πολιτικές ισότητας και προσφέρουν προσβάσιμες συνθήκες εργασίας, την παροχή ειδικής επαγγελματικής κατάρτισης και υποστήριξης, καθώς και την προώθηση της επιχειρηματικότητας για άτομα με αναπηρία.

Τέλος οι σύλλογοι όπως αυτός Γονέων και κηδεμόνων και φίλων Α.ΜΕ.Α ΚΥΨΕΛΗ θα πρέπει να υποστηρίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους με χρηματοδότηση για τις λειτουργικές τους κυρίως δαπάνες διότι σε πολλές των περιπτώσεων λειτουργούν λόγω έλλειψης δομών από την ίδια την πολιτεία» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ