Με τον ΓΓ Δημόσιας Τάξης η Ένωση Αστυνομικών Άρτας

enosi artas

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβάλα είχε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Άρτας παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Κωνσταντίνου Δούβαλη και του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας Γιώργου Βασιλείου.

Η Ένωση Αστυνομικών αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και στη θέσπιση ενός δίκαιου μισθολογίου και στην αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης.

Επίσης αναφέρθηκε στην πρόταση από το 2015, που αφορά την ίδρυση αστυνομικού τμήματος μικτής αρμοδιότητας στο Δήμο Νικολάου  Σκουφά, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό δήμο της χώρας χωρίς Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικό Σταθμό, με οργανική δύναμη τουλάχιστον 30 αστυνομικών και η στελέχωσή της νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 εδ. β΄ του Π.Δ. 100/2003, δηλαδή με έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού από άλλη περιοχή μετάθεσης, το οποίο θα προέρχεται από τους οικείους πίνακες τακτικών μεταθέσεων κατά σειρά προτεραιότητας και όχι από την υπάρχουσα δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.

Επιπρόσθετα, τέθηκε το ζήτημα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα ότι από το 2008 και εντεύθεν, δεν έχουν χορηγηθεί τα προβλεπόμενα εφόδια ιματισμού, υπόδησης και εξάρτησης, με αποτέλεσμα να υφίστανται συνεχή οικονομική αιμορραγία καθώς υποχρεώνονται να προμηθεύονται τα είδη ιματισμού και υπόδησης με ιδίες δαπάνες, προκειμένου να επιτευχθεί το κανονικό της στολής.

Τέλος, τονίσθηκε ότι ειναι αναγκαία και άμεση η αντικατάσταση των δικύκλων οχημάτων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, διότι με την προσθήκη των δίκυκλων αυτών οχημάτων θα  ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί  η ασφάλεια και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα βελτιωθεί  το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ