Με τον Φορέα Λίμνης τα «Γιάννενα Τώρα»

Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» συνεχίζοντας και εντείνοντας τις παρεμβάσεις της με σημείο αναφοράς την λίμνη πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη – συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με τη Διοίκηση και αντιπροσωπεία του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων.

Αντιπροσωπεία της παράταξης, αποτελούμενη από τον επικεφαλής Α. Μπαρτζώκα, το Συντονιστή Τ. Μιχαηλίδη τον Εκπρόσωπο Τύπου Ν. Βούστρο και τους υποψηφίους Δημ. Συμβούλους Θ. Κολόκα και Δ. Σκούρτη επισκέφθηκε τα γραφεία του Φορέα, όπου έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο και πρώην Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Φ. Φίλιο.

Η αντιπροσωπεία της παράταξης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δραστηριότητες και τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του φορέα και στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως προέκυψε κατά την εξέλιξη της συζήτησης, ο Φορέας έχει καταθέσει σειρά προτάσεων, δράσεων και παρεμβάσεων, οι οποίες όμως δεν έχουν μέχρι στιγμής υλοποιηθεί λόγω κυρίως της πολυδιάσπασης των αρμοδιοτήτων που αφορούν τη λίμνη μεταξύ φορέων και υπηρεσιών (Φορέας, Δήμος, Περιφέρεια, Δασαρχείο, κλπ).

Η παράταξη ενημέρωσε τη Διοίκηση του φορέα ότι έθεσε επιτακτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη δημοσιότητα με ανακοινώσεις το ζήτημα της αρμοδιότητας του φορέα και ειδικότερα ότι προτείνει ο φορέας να διαθέτει απόλυτη και δεσμευτική αρμοδιότητα σε κάθε ζήτημα ενδιαφέροντος της Λίμνης.

Επίσης, η παράταξη ενημερώθηκε για τις θέσεις των ειδικών και της διοίκησης του φορέα σχετικά με τον εμπλουτισμό της λίμνης με καθαρό νερό από τις παρακείμενες πηγές και δήλωσε ότι τις υιοθετεί, τις στηρίζει και ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της βελτίωσης του οικοσυστήματος της Λίμνης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Παράταξης, Άρης Μπαρτζώκας, «δίνουμε στα ζητήματα της λίμνης αποφασιστική και πρώτη προτεραιότητα. Ακούμε τους ειδικούς, συνεργαζόμαστε με τους φορείς και παρακινούμε τους πολίτες όλοι μαζί, από την πλευρά του ο καθένας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αντιστραφεί η σημερινή αρνητική κατάσταση της λίμνης.».

Ανέφερε επίσης ότι «η δημοτική μας παράταξη, αντίθετα με όλες τις άλλες συμπεριλαμβανομένης της Δημοτικής Αρχής, δεν ξέχασε ούτε μια στιγμή τα μεγάλα ζητήματα της Λίμνης και των θεμάτων που την αφορούν, όχι στα λόγια, αλλά έμπρακτα, με πράξεις: διοργάνωσε εκδηλώσεις, άνοιξε το διάλογο στην πόλη, οργάνωσε επισκέψεις, κατέθεσε προτάσεις και πήρε σειρά άλλων πρωτοβουλιών, ώστε η λίμνη μας από ‘πρόβλημα’ να γίνει ‘κόσμημα’».

Επίσης, συζητήθηκε πλειάδα άλλων θεμάτων, όπως το ύψος της στάθμης της λίμνης, η λειτουργία των θυροφραγμάτων, οι δράσεις καθαρισμού των καλαμιώνων της λίμνης και άλλα.

Η παράταξη επίσης ενημέρωσε το Φορέα για τη διαρκή πρόταση της για τη Δημιουργία Λιμναίου Ταμείου με χώρο αρμοδιότητας τη Λίμνη Παμβώτιδα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες από την παράταξη προς τη Διοίκηση για την ουσιαστική ενημέρωση. Η παράταξη δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες του Φορέα για τη βελτίωση των ζητημάτων της Λίμνης και ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με την Παμβώτιδα και μετεκλογικά, ακριβώς όπως κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, ελπίζοντας όμως αυτή τη φορά να μην είναι η μόνη από τις παρατάξεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ